Keban Baraj Gölü'nde Hizmet Verecek İki Arabalı Vapur Törenle Suya İndi - Son Dakika
Güncel

Keban Baraj Gölü'nde Hizmet Verecek İki Arabalı Vapur Törenle Suya İndi

Keban Baraj Gölü\'nde Hizmet Verecek İki Arabalı Vapur Törenle Suya İndi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Keban Baraj Gölü üzerinde Tunceli ile Elazığ arasında hizmet verecek 2 arabalı vapur düzenlenen törenle Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek Belediyelerine teslim edildi.

16.05.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Keban Baraj Gölü üzerinde Tunceli ile Elazığ arasında hizmet verecek 2 arabalı vapur düzenlenen törenle Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek Belediyelerine teslim edildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde kurulan seyyar tersanede yapılan ve toplam 8 milyon liraya mal olan 'Murat' ve 'Bayram Baba' isimleri verilen 2 arabalı vapur, bugün düzenlenen törenle Ak Partili Pertek ile CHP'li Çemişgezek ilçelerine hediye edildi. Çemikgezek ve Pertek'ten Keban Baraj Gölü üzerinden Elazığ'a karşılıklı sefer düzenleyecek olan arabalı vapurların teslim törenine Uluştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları katıldı.Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, ile Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan, bakanlığa teşekkür etti. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, denizcilik sektörünün çağın en ekonomik kazanç alanları durumunda olduğunu belirterek, "Denizcilik denilince ilk akla gelen tersanelerdir, Bugün itibari ile çeşitli limanlarda toplam 73 tersanemiz bulunmakta ve modern deniz araçları artık Türkiye'de üretilmekte" dedi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bölgenin turizm alanında önemli bir yol kat ettiğini belirterek, "Bugün Tunceli ilimizin Elazığ ile bağlantısını sağlayacak iki arabalı vapurun hizmete girmesiyle tabir yerinde ise iki yakamızı bir araya getirecek. Bundan böyle Elazığ ile Çemişgezek ve Elazığ ile Pertek arasında yolculuk yapacak yurttaşlarımız daha rahat ve daha konforlu vapurlar ile Keban Baraj Gölü üzerinde hızlı bir şekilde seyahat edebilecek. Turizm bu bölge için son yıllarda önemli bir gelişim sağladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Keban Baraj Gölü etrafını turizm alanı ilan ederek turizmin gelişmesi için çok önemli bir adım attı. Bölgenin geleceği turizm olacak. Bu vapurlar da önemli geziler, önemli seyahatler için de kullanılabilecek bu durumda bölgeye önemli bir katkı sağlayacaklarını düşünüyorum" dedi.

Tunceli valisi Osman Kayma, barış sürecinin bölge için hayati önem taşıdığını ve barışın tam olarak sağlanması durumunda Tunceli'nin turizm cenneti olacağını belirtti. Vail Kaymak, Ulaştarma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın son yıllarda çok önemli hizmetlere imza attığını ifade ederek, "Ülkenin her tarafı duble yollar ile örüldü. Denizcilik alanında da önemli atılımlar yapıldı. Bugün Pertek ve Çemişgezek ilçelerimiz için bakanlığımızın 8 milyon TL'ye mal ettiği iki arabalı vapur belediyelerimize teslim edildi. Hem ulaşım, hem turizm alanında önemli bir açığı da bu vapurlar ile kapatmış olacağız.Tunceli ilimizin gelecekteki tek kurtuluş yolu, tek gelişme alanı turizmdir, bu nedenle bu vapurlar daha da önem kazanıyor. Tunceli'de günlük yaşamı daha kolaylaştırmak, güvenli hale getirmek ve her şeyi daha düzgün hale getirebilmek için büyük bir caba içindeyiz. Her gün yeni bir projenin çalışmasını yapıyor, hayata geçiriyoruz. Bölgemiz için en büyük yatırım, en büyük teşvik çözüm sürecidir, barış sürecidir. Barış süreci istenildiği gibi sonuçlanırsa bölge tamamen kalkınacak ve her türlü yatırımın önü açılacaktır. Burada şunu belirtelim, barış bu bölgede istenilen tek gerçek. Halkın tamamı çözüm sürecini destekliyor ve çözüm süreci ile birlikte gelen yatırımlar, çözüm tamamlandıktan sonra kat kat artacak ve Tunceli hem yatırım hem turizm merkezi alanına gelecektir" dedi.

Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, vapurlara konulması için Pertek ve Çemişgezek Belediye Başkanlarına birer Kuran-ı Kerim verdi. Daha sonra kesilen kurbanların ardından vapurlar hizmete sokuldu. Valiler Osman Kaymak ile Murat Zorluoğlu, bir süre Keban Baraj Gölü üzerinde yapılan gezi sırasında dümene geçerek vapur kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keban Baraj Gölü'nde Hizmet Verecek İki Arabalı Vapur Törenle Suya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement