Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Politika

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Mazbatasını Aldı

Elazığ'da AK Parti'den Keban Belediye Başkanı seçilen Fethiye Atlı, mazbatasını alarak görevine başladı.

03.04.2014 22:49  Güncelleme: 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da AK Parti'den Keban Belediye Başkanı seçilen Fethiye Atlı, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yerel seçimlerden bin 716 oy alaran Atlı, İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı. Daha sonra Keban Belediyesine geçen Atlı, eski Belediye Başkanı Hadi Turan'ın törene katılmamasından dolayı görevi Yazı İşleri Müdürü Metin Çelik'ten devraldı.

Atlı, başkanlık makamında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun ve yorucu bir yarıştan zaferle çıktığını söyledi.

Belediye başkanlığı görevinin bir kadın adaya nasip olduğunu kaydeden Atlı, doğup büyüdüğü ilçeye hizmet etme fırsatı bulmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Çocukluğumdan beri siyasetin içinde büyüdüm. Evimizde hep siyaset konuşuldu. Babam esnaftı. Kendisi 1977 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı ama belediye başkanlığı kısa sürdü. 1980 darbesi olunca görevden alındı" diye konuştu.

- Babası aday olmasını vasiyet etti

Babasının 1994 seçimlerinde bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olmak istediğini ancak seçimlere 6 ay kala kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini kaydeden Atlı, "O yıllarda babama 'ben aday olayım' dediğimde babam, 'kızım benim daha yapacak işlerim var. Onları yaptıktan sonra ilerde sen benim yerime aday olursun' demişti. Bu vasiyeti bana yapmıştı. Allahıma şükürler olsun. 34 yıl sonra belediye başkanlığı bana nasip oldu ve babamın vasiyetini de yerine getirmiş oldum. İnşallah onun yapamadıklarını bundan sonra ben yapacağım" dedi.

Babasının CHP'den aday olup seçilmesi dolayısıyla zaman zaman eleştirildiğini ifade eden Atlı, "Babam siyasete Demokrat Parti ile başladı ancak yaşadığı bir tartışmadan dolayı partisine kızarak CHP'ye geçti" ifadesini kullandı.

- Başörtüsü dolayısıyla görevine son verildi

Maliye Bakanlığı bünyesinde yurdun çeşitli yerlerinde çalıştıktan sonra memleketi Keban'a tayininin çıktığını anlatan Atlı, Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisinde göreve başladığını belirterek, "28 Şubat süreci 1997'de başladı ve 2000 yılına kadar sıkıntılı bir süreç geçirdik. Başörtülü işe gittiğim için uyarma ve kınama cezaları aldım. Sonrasında Maliye Bakanlığından gelen müfettişlerce ifadem alındı ve ardından yasada başörtüsüyle ilgili bir madde olmadığından dairenin huzur ve sükununu bozduğum gerekçesiyle görevime son verildi" dedi.

Atlı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlık duygularımı ifade etmek istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu süreçler bitti artık. Başörtüsü sorunu kalmadı ve biz de siyasete dönüş yaptık. Şimdi de Keban'da özellikle kadın seçmenlerin desteğiyle Belediye Başkanlığı görevi bana nasip oldu" şeklinde konuştu.

- "Evlilikte ve aşkta engel olmaz"

Atlı, 2002 yılında evlilik yaptığını belirterek, eşinin bedensel engelli olduğunu söyledi. Engelli biriyle neden evlendiği yönünde çok soru geldiğini aktaran Atlı, evlilikte ve aşkta engel olmadığını ifade etti.

İlçedeki ilk kadın belediye başkanı olduğunu kaydeden Atlı, seçim sürecinde rakiplerinin seçmenlere "Bu kadındır. Belediyeyi yönetemez. Başkalarının etkisinde kalır" dediklerini aktarıp, onlara bu sözlerinin yanlışlığını yapacakları hizmetlerle göstereceğini sözlerine ekledi.

-keban

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Mazbatasını Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement