Keçiborlu'da Köpek Katliamı İddiası - Son Dakika
Güncel

Keçiborlu'da Köpek Katliamı İddiası

Keçiborlu\'da Köpek Katliamı İddiası

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde köpek itlafı yapıldığını öne sürerek sorumlular hakkında soruşturma yürütülmesini istedi.

22.01.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde köpek itlafı yapıldığını öne sürerek sorumlular hakkında soruşturma yürütülmesini istedi.

HAYTAP Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde köpeklerin belediye zabıtası tarafından zehirli iğnelerle vurulduğunu iddia ederek Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan hakkında soruşturma açılmasını istedi.

HAYTAP'dan yapılan açıklamada, "Keçiborlu'da 20 Ocak 2014 sabahında yaşanan Keçiborlu Belediyesi zabıtasının zehirli iğnelerle sahipli sahipsiz köpekleri vurarak, çöp kamyonuna doldurduğu ve çöplükten daha sütten kesilmemiş yavruların ölü görüntülerinin kendilerine ulaştığı" belirtildi. Açıklamada, Isparta'da Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmadığı, üremenin kontrol edilemeyişinin sürekli popülasyon artışını getirdiği, beslenme ve yaşam alanları azalan hayvanların Isparta ve ilçe yetkililerince meçhule ve ölüme gönderildiği iddia edildi. Isparta'da sokak hayvanlarının korunamadığını, birbirlerine yem edilerek periyodik şekilde soykırıma uğratıldığını ifade eden HAYTAP yetkilileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliği'nden, Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

İDDİALARI YALANLADI

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan da, köpek katliamı iddialarını yalanladı. Belediye mezbahasının kapalı olması nedeniyle aç kalan başıboş köpeklerin ilçe içine kadar yiyecek aramaya geldiklerini belirten Soykan, şunları söyledi: "Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar. Bunun için belediye olarak, önlem aldık. İhbar gelen bölgelere belediye ekiplerimiz giderek tüm Türkiye'de Belediyelerin bu iş için kullandığı 'Lysthenon Forte' isimli kas gevşetici ilacı kullanarak hayvanları etkisiz hale getirip, mezbaha bölgesindeki doğal ortamlarına bırakıyoruz. Veterinerimiz ve yeterli personelimiz olmadığı için standartlara uygun, modern bir hayvan toplama ve barınma merkezi açamadık." Hayvanları ilçe dışındaki mezbaha bölgesinde toplayarak sorunu çözmeye çalıştıklarını anlatan Soykan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ilçemizi ve belediyemizi üzen istenmedik bir olay meydana geldi. Tek bir olay katliam gibi gösterildi. Gelen şikayetler üzerine, 20 Ocak 2014 Pazartesi günü başıboş sahipsiz bir köpeğin insanlara saldırdığı ihbarını alan zabıta ekibimiz, bahsi geçen hayvanı etkisiz hale getirmek için, bu iş için kullanılan kas gevşetici ilacı kullanarak köpeği etkisiz hale getirmiştir. Mezbaha bölgesine götürmek istediklerinde köpeğin etkisizleştirildiği evin erkek çocuğu, hayvanı görevlilere vermemiş. Sebebi bilinmeyen bir nedenle daha sonra köpeğin öldüğü söylenmiş ve bazı yerlere ihbar yapılmış, bunun üzerine Devlet Milli Parklar Müdürlüğü'nden iki yetkili gelerek, gerekli incelemeleri yaptı. Olayda bilinçli ve kasıtlı bir işlem olmadığı görüldü. Bahsi geçen köpek, halk ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmaması için Tarım İlçe Müdürlüğü'nden veteriner hekim gözetiminde Belediyemiz ekipleri tarafından alınarak, uygun şekilde gömülmüştür."

O FOTOĞRAFLARIN İLÇEMİZLE İLGİSİ YOK

Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Gülsen Özçelik Ugan'la hayvan barınma yeri yapımında işbirliği konusunda görüşmeleri olduğunu belirten Soykan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün bir veteriner hekimle sözleşme imzalayacağız. Mezbahamızın açılmasıyla ilgili başvurumuzu bugün yapacağız. Sorunu tamamen çözmeye çalışacağız. Belediyemizden bilgi almadan, bazı haber kanallarında ve internet sitelerinde maalesef olay çarpıtılmış ve tamamen siyasal bir malzeme konusu yapılmıştır. Yayınlanan fotoğrafların ilçemizde meydana geldiği söylenen bu olayla bir ilgisi yoktur. Veteriner gözetiminde çekilen fotoğraftaki sahipsiz hayvan dışındaki olaylarla, Belediye görevlilerinin hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki fotoğraftaki hayvanın görüntüsü ile haber sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki köpeğin cinsi, olay yeri görüntüleri ve hayvanın görüntüleri tamamen farklıdır. Zaten diğer fotoğrafların nerede çekildiği belli değildir. Şu an ilçe içinde onlarca başıboş sahipsiz köpek gezmektedir. Katliam yapılan bir yerde herhalde bu hayvanlar olmazdı. Keçiborlu Belediyesi olarak ilçe içine ve bahçelere yaptığımız 12 çeşme ve 4 park içine sokak hayvanlarının su içmesi için suluk ve havuz yaptık. Belediye takvimimize kullandığımız bu görüntü bizim katliam yapan bir belediye değil hayvanları koruyan bir belediye olduğumuzun göstergesidir."

TALİMATIM OLMADI

Başıboş, sahipsiz olsa da ölen köpek için çok üzgün olduğunu anlatan Soykan, sözlerini şöyle tamamladı: "Olayla ilgili inceleme yaptırdım. Görevlilerden alınan ifadeler, Devlet Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinin düzenlediği tutanak ve savcılık talimatıyla alınan görevlilerin jandarmaya verdiği ifadelerinden suç unsuru olmadığı görülmüştür. Konu ile ilgili bir talimatım olmadığı ve böyle bir konu hakkında olay sonunda bilgilendiğim halde, ismimim, partimin ve belediyemin rencide edilmesi son derece üzücüdür. Yerel seçimler öncesinde bu olayın bu şekilde yansıtılması düşündürücüdür. Yalan haber ve görüntülerle yapılan siyasetin kime ne yararı olacak merak ediyorum. Sorunun çözülmesi bizim için en önemli bir çalışma olacaktır. Kaymakamlık ve ilgili birimlerden yardım alarak modern bir hayvan barınma merkezi açmaya çalışacağız." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Keçiborlu'da Köpek Katliamı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerindeki kara yollarında trafikte olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, jandarma tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı
    09:49 Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 105 şüpheliyi yakaladı.


Advertisement