Keçiler Zehirlenerek Öldü İddiası - Son Dakika
Güncel

Keçiler Zehirlenerek Öldü İddiası

Keçiler Zehirlenerek Öldü İddiası

Antalya'nın Demre İlçesi'nde boş arazide otlayan 250 keçiden 8'i henüz belirlenemeyen nedenle telef oldu.

11.01.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'nde boş arazide otlayan 250 keçiden 8'i henüz belirlenemeyen nedenle telef oldu. Sürü sahibi 49 yaşındaki Mehmet Demirel, hayvanlarının zehirlendiği iddiasıyla jandarmaya başvurdu.

Demre'ye bağlı Çevreli Mahallesi'nde hayvancılık yapan Mehmet Demirel, oğlu 28 yaşındaki Cihan Demirel ile birlikte dün 250 keçiden oluşan sürüyü evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Çağıl mevkiindeki boş araziye otlatmak için götürdü. Bir süre sonra araziye yayılan keçilerden bazılarının yere yığıldığını gören Mehmet Demirel, sürüyü bölgeden uzaklaştırdı. Daha sonra evden getirdiği ilaçla hayvanlarını kurtarmaya çalışan Mehmet Demirel, 8 hayvanı kurtardı, 8 hayvan ise telef oldu. İhbar üzerine gelen jandarma bölgede inceleme yaparken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de analiz amacıyla hayvanlardan ve çevreden numune aldı.

ÜZERİNE ZEHİR BÜSKÜRTÜLMÜŞ DALLAR

Olayla ilgili şikayetçi olan Mehmet Demirel, üzerine zehir dökülmüş ağaç dalları ve yiyeceklerin boş araziye atılarak hayvanlarının zehirlendiğini ileri sürdü. Keçilerin boş arazide otlarken birden titreyerek yere yığıldığını söyleyen Mehmet Demirel şöyle dedi:

"Çevrede yere atılan zeytin dallarıyla elma ve biberleri fark ettim. Yerdeki otların üzerinde püskürtülmüş bir madde olduğunu gördüm. Hızla sürümü alandan kovalayarak uzaklaştırmaya çalıştım. Hemen eve koşarak zehre karşı kullandığımız iğneyi alarak keçilere yaptım. 8'ini kurtardım, 8'i telef oldu. Maddi kaybım 6-7 bin lira civarında." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keçiler Zehirlenerek Öldü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement