Keçiören Bayrama Huzurlu Girecek - Son Dakika
Yerel

Keçiören Bayrama Huzurlu Girecek

Keçiören Bayrama Huzurlu Girecek

Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artırdı.

01.10.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artırdı.

Zabıta ekipleri ilçe genelinde pastaneler, lokantalar, pide-kebap salonları, simit fırınları, ekmek fırınları ve unlu mamül üretim yerleri, yufka-kadayıf imalathaneleri, süpermarketler gibi gıda üretim ve satışı yapılan iş yerlerindeki denetimlerine ağırlık verdi. Denetimlerde fiyat etiketleri, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, genel temizlik, çalışan personelin kıyafetleri ve işyeri önlerindeki işgaller kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veriliyor. Zabıta memurları, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi için de uyarılarda bulunuyor. Yapılan uyarılara rağmen yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını hiçe sayarak önemsemeyen, hijyenik koşulları taşımayan işyerleri ile müsaade edilen alanların dışına mal teşhir etmek amacıyla çıkıntı yaparak genel düzen ve intizamı bozan, yayaların geliş geçişlerini engelleyen işyerlerine gerekli idari yaptırımlar uygulanarak Belediye Encümeni'ne sevk ediliyor.

"AMACIMIZ KEÇİÖRENLİLERİN SAĞLIĞINI KORUMAK"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öncelikli amaçlarının Keçiörenlilerin sağlığını korumak ve gözetmek olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşların hem Kurban Bayramı öncesinde hem de bayram süresince huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmeleri ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için zabıta denetim ekipleri oluşturduk. Denetimlerimiz 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Halk sağlığı her şeyden önce gelir. Keçiören Belediyesi olarak yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri kullanarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Bayrama Huzurlu Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement