Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Özbek Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Özbek Rüzgarı

Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Özbek Rüzgarı

Keçiören Belediyesi tarafından 6’ıncısı düzenlenen uluslararası Ramazan etkinliklerinin dokuzuncu gecesinde Özbekistan rüzgarı esti.

27.06.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi tarafından 6'ıncısı düzenlenen uluslararası Ramazan etkinliklerinin dokuzuncu gecesinde Özbekistan rüzgarı esti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğindeki Özbekistan Gecesi'ne Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Nevzat Ceylan ve Murat Alparslan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gece Kalaba Kent Meydanı'na kurulan Özbekistan Kültür Evi'nin açılışı ile başlarken, Kültür Evi'nde vatandaşlara ünlü Özbek Pilavı'ndan da ikram edildi.

"KARDEŞLERİMİZİN ARASINDAYIZ"

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Özbekistanlıları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Mustafa Ak, "Aynı zamanda bugün biz de Özbekistan kültürünün tanıtılacağı sahneye misafir oluyoruz. Hem hemşehri buluşmalarımızda hem de 18 Müslüman ülkeden kardeşlerimizle Ramazan'ın ulviyetini birlikte idrak ediyoruz. Çin Seddi'nden Adriyatik'e kadar geniş gönül coğrafyamızda yer alan kardeşlerimizi Keçiören'de ağırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE PARLAK VE GÜÇLÜ BİR ÜLKEDİR"

Özbekistan Büyükelçisi ise, Türkiye'de 10 yıldır görev yaptığına dikkat çekerek "Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin altısına birden katıldım. Keçiören benim için önemli bir ilçe. Türkiye örnek bir ülkedir. Türkiye ve Özbekistan'ın ileride de aynı kardeşlik ve dostluk yolunda gideceğine inanıyorum. Sizler gibi dostlarımızın yüreğinden sıcaklık yayılıyor. Allah sizden razı olsun, evlerinizde sağlık olsun. Türkiye parlak ve güçlü bir ülkedir. Bunun sebebi de sizlersiniz. Keçiören'de kendimizi çok rahat hissediyoruz, çünkü kardeşlerimizin arasındayız" mesajını verdi.

Büyükelçi, Keçiören'in Mustafa Ak ile çok güzel hizmetlere kavuştuğunu ve çok güzel bir ilçe haline geldiğini de sözlerine ekledi.

TAVUS KUŞU GÖSTERİSİ İLGİ ÇEKTİ

Konuşmaların ardından Başkan Ak Büyükelçiye süs vazo, Kadyrov da Başkana işlemeli tabak hediye etti.

Daha sonra gecede sahne alan Özbekistan halk oyunları ekibi hareketli gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Özbek sanatçının söylediği şarkılar eşliğinde gösteriler yapan ekip, hem renkli kostümleri hem de ilginç figürleri ile tavus kuşlarını taklit ettiler. Özbek sanatçının söylediği Türkçe şarkı da izleyenlerden büyük alkış alırken, ekip üyeleri bir ara sahneden alana inerek ellerindeki sepetlerde yer alan kuruyemişi vatandaşlara ikram ettiler. Gece toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Özbek Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement