Keçiören'de 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı

Keçiören\'de \'Çocuk Hakları Günü\' Kutlandı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Açtığımız Çocuk Danışma Merkezi ile çocuklarımızın aile, çevre ve okul gibi ortamlarda yaşadıkları uyum ve davranış sorunlarına yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

17.11.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Açtığımız Çocuk Danışma Merkezi ile çocuklarımızın aile, çevre ve okul gibi ortamlarda yaşadıkları uyum ve davranış sorunlarına yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen programa Ak'ın yanı sıra Sudan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı İbrahim El Sheikh Abdelrazig Ahmed ve çok sayıda vatandaş katıldı. KEDEM halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan programda öğrenciler, oratoryo, pandomim ve "Sev Kardeşim" adlı müzikal gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

"ÇODAM 3 bin 200 çocuğumuza kapılarını açtı"

Dünya Çocuk Hakları Günü'nün çocuklar arasında ortak bağların kurulmasına ve çocukların kendi haklarının farkında olmalarına katkıda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediyenin çocuklara yönelik hizmetleri ile ilgili bilgi verdi. Çocukların sağlıklı bir yaşam sürmesi, çocukluklarını rahat ve mutlu geçirmeleri için gerekli adımları attıklarını söyleyen Başkan Ak, "Açtığımız Çocuk Danışma Merkezi ile çocuklarımızın aile, çevre ve okul gibi ortamlarda yaşadıkları uyum ve davranış sorunlarına yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çocuklara yönelik sosyal, tarihsel, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel, turistik etkinlikler ve geziler gerçekleştiriyoruz. ÇODAM'daki atölye faaliyetlerimizden son bir yılda bin 400 çocuğumuz faydalandı. 4 yıldır hizmet veren ÇODAM bugüne kadar 3 bin 200 çocuğumuza kapılarını açtı. Doğal yaşam atölyemizden son bir yılda bin 300 çocuğumuz yararlandı" dedi. Başkan Ak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol neticesinde Kaymakamlık ve STK'ların da desteğiyle hizmete açtıkları Çocuk Evlerinden 45 çocuğun faydalandığını aktararak, "Engelli çocuklarımızı da unutmadık. Engelsiz Parkımızla onların hizmetlerden eşit faydalanma hakkını gözetiyoruz. Çocuklarımıza psikolojik danışmanlık hizmeti veren Çocuk Danışma Hattı'nı açtık. 361 01 00 no'lu telefondan okulda, evde sorunlar yaşayan çocuklarımız psikologlarımızdan destek almak için bizlere ulaşabiliyor" diye konuştu.

"KEDEM'den 85 bin öğrencimiz faydalandı"

Keçiören'de 10 şubesiyle eğitim veren Keçiören Eğitim Destek Merkezi sayesinde çocukların eğitim ve kendini ifade hakkını gözettiklerini kaydeden Mustafa Ak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sene eğitim öğretim döneminde 8 bin öğrencimize yaz okullarında ise 4 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 85 bin öğrencimiz KEDEM'den faydalandı. 30 bin öğrencimiz yaz okullarında eğlenerek öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol ile ilk defa Okul Sosyal Hizmet Birimi uygulamasını başlattık. Model olarak okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Şu an 3 pilot okulda bu projeyi yürütüyoruz. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Keçiören Kaymakamlığı ile yine bir ilk olarak Koruyucu ve Önleyici Birim'i kurduk. Bu birim ile okullarda uyum ve benzeri nedenler dahil, yaşanacak her türlü olumsuzluğun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin en büyük çevre hareketini başlattık. 80 bin çocuğumuz çevrenin korunması için seferber oldu. Mülteci konumundaki çocuklarımızın da haklarını gözetiyor, gerek Göçmen Merkezimiz gerekse Sosyal Yardım Birimimiz vasıtasıyla onlara da ulaşıyoruz."

Mustafa Ak, belediye hizmet binasında fotoğrafları asılı olan 15 Temmuz şehitlerine de değinerek, "Onlar bizim şehitlerimizdir. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Keçiören'den çıkıp Ankara'nın farklı yerlerinde ihanete karşı ülkesini, milletini, bayrağını savunan kahraman şehitlerimizi unutmayalım. Onları iyi tanıyın, bu vatanı koruyan onların ve tüm şehitlerimizin kanlarıdır" mesajını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement