Keçiören'de Dombıra Gecesi - Son Dakika
Güncel

Keçiören'de Dombıra Gecesi

Keçiören\'de Dombıra Gecesi

Keçiören’de 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde sahneye Dombıra”nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersek’ten gelen Hz.Hamza İlahi Grubu çıktı.

09.07.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören'de 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde sahneye Dombıra"nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersek'ten gelen Hz.Hamza İlahi Grubu çıktı.

6.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde sahneye AK Parti'nin yerel seçim şarkısı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen "Dombıra"nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersek'ten gelen Hz.Hamza İlahi Grubu çıktı.

Geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti Milli Sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'in konseri izleyicilerden büyük alkış alırken, Dombıra şarkısına Başkan Ak ve tüm Keçiörenliler coşkuyla eşlik ettiler. Sultanbekov, izleyicilerden gelen istek üzerine Dombıra şarkısını bir kez daha seslendirdi. Konserin ardından Başkan Ak, Sultanbekov'a KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan bir ebru tablosunu hediye etti.

BAŞKAN AK'A SREBRENİTSA ÇİÇEĞİ VERİLDİ

Daha sonra sahne alan Bosna Hersek'li Hz.Hamza İlahi Grubu, söylediği ilahilerle Keçiörenli vatandaşların gönüllerini fethetti. Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan grup solistlerinden Kenan Hacıhadzifeszovic, "Söyleyeceğimiz ilahilerimize bizimle birlikte eşlik etmenizi istiyorum. 'Vatan için ölürüz' ilahisini Srebrenitsa Katliamı'nın 20'nci yıldönümü anısına seslendireceğiz. Bütün Keçiörenlilere ve Başkan Mustafa Ak'a Bosna Hersek'e yaptıkları yardım ve destek için çok teşekkür ediyoruz" dedi. Hacıhadzifeszovic, Başkan Ak'ın yakasına Srebrenitsa'nın sembolü olan çiçeği de taktı. Bosnalı grubu "Değerli kardeşlerim Keçiören'e hoş geldiniz" diye selamlayan Başkan Ak ise, 1995 yılında son olarak tespit edilen sayıya göre 8 bin 723 kişinin şehit edildiğini belirterek "Aliya İzzetbegoviç Parkı'na Srebrenitsa Anıtı'nı diktik ve her yıl oradaki şehitlerimizi anmak için tören düzenliyoruz. Bu katliamı unutmadık, unutturmayacağız" diye konuştu.

Gecede bazı Türkçe ilahileri de seslendiren gruba seyirciler eşlik ederken, programın sonunda Başkan Ak grup adına solist Hacıhadzifeszovic'e KEÇMEK kursiyerlerinin yaptığı bir tabloyu hediye etti. Unutulmaz anların yaşandığı gece toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Keçiören'de Dombıra Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement