Keçiören'de "Evet" Rekoru - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de "Evet" Rekoru

Keçiören\'de "Evet" Rekoru

Keçiören Belediyesi, 2016 yılında 5 bin 521 çifti evlendirerek Türkiye’de en fazla nikah kıyan üçüncü ilçe belediyesi oldu.

18.10.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, 2016 yılında 5 bin 521 çifti evlendirerek Türkiye'de en fazla nikah kıyan üçüncü ilçe belediyesi oldu. Birinci 5 bin 959 çiftin nikahını kıyan Adana Seyhan Belediyesi olurken onu 5 bin 809 nikah ile Gaziantep Şahinbey Belediyesi takip etti.

Türkiye'nin en büyük ilçelerinin başında gelen Keçiören'de nikah bereketi yaşanıyor. Keçiören Belediyesi Evlendirme Memurluğu özellikle yaz döneminde artan nikah yoğunluğu ile birlikte 5 bin 521 çifti evlendirdi. Evlenen çiftlerin 822'si yabancı uyruklu olurken evlenenler arasında birinci sırayı Suriyeli, ikinci sırayı da İranlı çiftler aldı. Nikah işlemlerinde otomasyon sistemine geçen Keçiören Belediyesi, yarım saat içinde çiftlerin başvurusunu alıp, nikahını kıydıktan sonra nüfusa tescilini yaptıran tek belediye olarak da öncü misyonunu sürdürüyor.

Çiftlerin dünya evine girmesine zaman zaman da bizzat tanıklık eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ailenin temel taşları karşılıklı sevgi, saygı, hürmet, birbirini anlayışla karşılamadır. Çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar ve iki cihan saadeti diliyorum. Cenab-ı Allah kendilerine, milletine ve vatanına hayırlı hizmetler sunacak güzel evlatlar nasip etsin. Darısı bekarların başına olsun inşallah" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de 'Evet' Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement