Keçiören'de Kırım Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Kırım Rüzgarı Esti

Keçiören\'de Kırım Rüzgarı Esti

ANKARA (İHA) – Ankara Keçiören’de Müslüman ülkelerin Ramazan coşkusunu bir arada yaşamasına vesile olan 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin ilk gecesinde sahne Kırım Türklerinin oldu.

09.06.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara Keçiören'de Müslüman ülkelerin Ramazan coşkusunu bir arada yaşamasına vesile olan 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin ilk gecesinde sahne Kırım Türklerinin oldu.

Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen gecede Kırım'dan gelen sanatçılar ve halk dansı ekipleri sahne aldı. Kırım kültüründen esintiler taşıyan gecede konuk sanatçılar Lisa Zolotaryove, Feride Bulatova ve Rümeysa Ay konser verirken, halk oyunları topluluklarının yöresel dans gösterileri de izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Ukrayna- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Ukrayna Büyükelçilik Müsteşarı Stanislav Proshko, Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tuncay Kalkay, Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ ve AK Parti Keçiören İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek de katıldı.

"RUS İŞGALİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Türkiye olarak Ukraya'nın toprak bütünlüğünü savunduklarını belirten Ukrayna-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İki yıldır yaşanan Rusya işgalini kabul etmiyoruz ve lanetliyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Büyük Türkiye idealine, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği 2023 hedefine ulaşacağız" diye konuştu. Başkan Mustafa Ak'ın başarılı icraatlarını da öven Şahin, "Kendi ak, soyadı ve icraatları ak, geçmişi ve partisi ak Belediye Başkanım Mustafa Ak'a düzenlediği Ramazan etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Keçiören'i yaşamaya değer hale getiren Başkan Ak'ı çok başarılı buluyoruz. Allah gücünü artırsın, Keçiören'i dünyanın en güzel kenti yapsın inşallah" dedi.

"ÜÇ BEŞ ÇAPULCUDAN KORKMAYIZ"

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, geleneksel hale getirdikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Kırım'dan gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu yıl Ramazan etkinliklerimizde gönül coğrafyamızda yer alan 19 Müslüman ülkeyi misafir edeceğiz. Kırımlı kardeşlerimiz çok acılar çekiyorlar. İnşallah kendi ülkelerinde huzur içerisinde yaşayacakları günleri de göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Mardin'deki terör saldırılarında verilen şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifa dileyen Başkan Ak, "Biz büyük bir milletiz ve dimdik ayaktayız. Üç beş çapulcudan da korkmayız" mesajını verdi.

"KIRIM TATARLARI ZOR GÜNLER YAŞIYOR"

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tuncay Kalkay da, Kırım'ın iki yıldır işgal altında olduğuna dikkat çekerek, "Kırım'da kimliğini ve dinini korumaya çalışan kardeşlerimizin seslerini hep birlikte duyacağımız temennisiyle Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Büyükelçilik Müsteşarı Proshko da, bütün Müslümanların Ramazanını kutlayarak, "Keçiören Belediyesi'ne Ukrayna ve Kırım'a gösterdikleri destek için teşekkür ediyorum. Kırım Tatarları zor günler yaşıyor, fakat dostlarımızın desteğiyle bu zor günleri aşacağız" diye konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Ak, Hüseyin Şahin'e ve Proshko'ya KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan el emeği tablo, Tuncay Kalkay da Mustafa Ak'a kalpak ve Kur'an-ı Kerim hediye etti. Başkan Ak kalpağı giyerek teşekkür ederken, program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Gecede ayrıca Ukrayna Kırım ve Ankara Kültür Evi'nin açılışı da gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Kırım Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement