Keçiören'de Okullar Ligi Fikstür Çekimine Tanju Çolak da Katıldı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Okullar Ligi Fikstür Çekimine Tanju Çolak da Katıldı

Keçiören\'de Okullar Ligi Fikstür Çekimine Tanju Çolak da Katıldı

Gençleri zararlı alışkanlıklardan ve sokağın kötü etkilerinden korumak amacıyla bünyesinde bir Gençlik ve Spor Müdürlüğü oluşturan Keçiören Belediyesi, onları spora yönlendirecek önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

17.02.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençleri zararlı alışkanlıklardan ve sokağın kötü etkilerinden korumak amacıyla bünyesinde bir Gençlik ve Spor Müdürlüğü oluşturan Keçiören Belediyesi, onları spora yönlendirecek önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Basketbol, voleybol ve salon futbolu branşlarından oluşan Okullar Ligi'ni kuran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, lig fikstürünün kura çekimini de efsane golcü Tanju Çolak ile birlikte gerçekleştirdi.

Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine giderek Keçiören Belediyesi Okullar Ligi projesini uygulamaya koydu. Voleybol, basketbol ve salon futbolu branşlarını kapsayan ve yıldızlar kategorisindeki 7'inci-8'inci sınıf öğrencilerini hedef alan Okullar Ligi'ne Keçiören genelinden 24 ortaokul takımı katıldı. Bu takımların kendi aralarında yapacakları voleybol, basketbol ve salon futbolu müsabakalarını belirlemek amacıyla Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir fikstür çekimi töreni düzenlendi.

FARKLI SPOR DALLARINDA EĞİTİM İMKANI

Törende Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Türk futbolunun unutulmaz gol krallarından "Altın Ayakkabı" sahibi Tanju Çolak da hazır bulundu. Töreni izleyen öğrencilerden büyük ilgi gören Tanju Çolak, "En iyi solak Tanju Çolak" sloganları ile karşılandı.

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle oluşturulan Okullar Ligi'nde dereceye giren sporculara 19 Mayıs Gençlik Haftası'nda sürpriz hediyeler vereceklerini açıklayan Başkan Mustafa Ak, "Çocukların eğitiminde spor çok önemlidir ve eğitimin bir parçasıdır. Her çocuğu sporun farklı farklı alanlarında yetiştirmek istiyoruz. Herkesin yetenekleri farklıdır. Farklı spor dalları oluşturarak çocuklarımızın yetenekli olduğu konularda gelişmesini istiyoruz. Farklı spor branşlarında çocuklarımızın eğitim gördüğü bir spor kulübümüz var" dedi. Fikstür çekimine katılan Tanju Çolak'ın mili takımın önemli golcüleri arasında yer almış ve Türkiye'yi dünyada başarıyla temsil etmiş bir isim olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, "Kendisine bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Keçiören'e Tanju Çolak'ın da bir katkısı olsun istiyoruz. Bunun için birlikte Tanju Çolak Spor Okulu'nu açacağız" diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU YAPACAĞIZ

Spor yapmak isteyenlerin önünü açmak için bu tür programlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ak, "Keçiören'in kapalı spor salonu yok. Biz bu dönem 5 bin kişilik bir kapalı spor salonunu ilçemize kazandıracağız. Vatandaşlarımızın ve gençlerimizin daha rahat spor yapabilmesi için parklarımıza basket ve futbol sahası yapıyor, yürüyüş parkurları ve spor aletleri koyuyoruz. Yine farklı spor branşlarında birçok sahaların yer alacağı bir spor kompleksi kuracağız" açıklamasında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil ise, büyük ve güçlü ülkelerin gençlere her türlü yatırımı yaptıklarını dile getirerek "Biz de Keçiören'de bu anlamda güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerde hep önümüzü açan Belediye Başkanım Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" dedi.

TANJU ÇOLAK FUTBOL AKADEMİSİ GELİYOR

Harun Sönmez de, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın öncülüğünde gençliğe nerede el uzatılması gerekiyorsa orada olduklarını belirterek, "Türkiye'de ilk defa belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kuran Başkanım takdire şayandır. Spor ile ilgilenmeniz derslerinizi asla etkilemez, bilakis zihnen, bedenen ve ruhen katkı sağlar. Sporun faydalarını büyüdüğünüzde daha iyi anlayacaksınız" mesajını verdi.

Ünlü golcü Tanju Çolak ise, "Hizmet adamı, güzel insan, çalışkan başkanım Mustafa Ak'ı çok sevdiğim için buradayım" derken, final karşılaşmalarında da Keçiören'de olacağının sözünü verdi. Çocukları çok sevdiğini ve onlar ile ilgili her konuda elinden ne gelirse yapacağını söyleyen Çolak, "8 ve 15 yaş grubuna yönelik Türkiye genelinde Tanju Çolak eğitim kurumlarım var. Benim için en önemli şey önce anne babaya sevgi- saygı, sonra eğitim ve spor geliyor" dedi. Çolak, Keçiören Belediyesi ile beraber Tanju Çolak Futbol Akademisi'ni kuracaklarını da sözlerine ekledi. Protokol üyeleri daha sonra kura çekerek Okullar Ligi fikstürünü oluşturdular. Başkan Ak ve Tanju Çolak, etkinliğe katılan gençler ile birlikte selfie fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

ÖDÜLLER 19 MAYIS GENÇLİK HAFTASI'NDA

Okullar Ligi'nde dereceye giren sporculara 19 Mayıs Gençlik Haftası'nda düzenlenecek bir dizi etkinlik ile çeşitli hediyeler verilecek.

Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek politikalar tespit edilerek, farklı genç gruplarının ihtiyaçları da dikkate alınarak, gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla oluşturulan Keçiören Belediyesi Okullar Ligi'nin, günümüzde gençlerin baş ağrısı haline gelen uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Okullar Ligi Fikstür Çekimine Tanju Çolak da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement