Keçiören'de Razaman Ayı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Razaman Ayı Hazırlıkları Tamamlandı

Keçiören Belediyesi, Türkiye'de bir ilk olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 6. sını düzenlemeye hazırlanıyor.

13.06.2015 11:03  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi Türkiye'de bir ilk olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 6.'sını düzenlemeye hazırlanıyor. Sınırları aşan kardeşlik temasıyla düzenlenen ve 6 yıldır geleneksel olarak devam eden Ramazan etkinliklerinin yine çok ses getirmesi bekleniyor.

"Dünyanın Evi Keçiören" konseptiyle bu yıl aralarında Kosova, Afganistan, Irak, Senegal, Özbekistan, Bosna-Hersek, Sudan, Kırgızistan, Filistin, Tunus, Fas, İran, Azerbaycan, Kazakistan, Kırım, Ukrayna'nın bulunduğu yaklaşık 20 ülke Ramazan'da kardeşlik mesajları verecek.

"60 SATIŞ STANDI KURULUYOR"

Keçiören Belediyesi, etkinliklerin yapılacağı Kalaba Kent Meydanında hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların ürünlerini sergilemesi ve satış yapabilmesi amacıyla her biri 9 metrekarelik 60 tane Selçuklu Dönemi esintileri taşıyan çadır kuruluyor. Bir ay boyunca satış yapılacak bu stantlar toplum yararına faaliyet gösteren derneklere ücretsiz verilecek. İçerisinde KEÇMEK, KEDEM, 1071 Kadın Girişimci Projesi, ÖZEV gibi stantların olacağı alanda böylece birimler faaliyetlerini anlatma imkanı da yakalamış olacaklar.

Ayrıca en küçüğü 30 metrekarelik 7 otağı da alana kurulacak. Bu otağılardan biri Keçiören'in güzelliklerini, kültürünü katılımcılara "Keçiören evi" adıyla tanıtacak. Diğerleri ise katılımcı ülke ve şehirlere ayrılacak.

15 Haziran'a kadar hazırlıkların sonlandırılması bekleniyor.

"DÜNYANIN EVİ YİNE KEÇİÖREN OLACAK"

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Keçiörenliler her gece başka bir ülkenin sanatçıları, sahne gösterileri, eserleri, yemekleri, yöresel kıyafetleri ve özgün kültürleri ile tanışma imkanı bulacaklar. Etkinlik alanında katılımcılara Keçiören Belediyesi'nin organize ettiği sahne gösterileri, ilahi ve müzik grupları, semazenler, ulusal ve yerel ses sanatçıları, kukla gösterileri, şiir dinletileri ve diğer farklı programlar sunulacak.

Keçiörenliler dünya ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinin de yemek kültürlerini, el sanatlarını ve yöresel kıyafetlerini tanıma fırsatı bulacaklar.

Ayrıca düzenlenecek mahalle iftarları ile Ramazanı hep birlikte yaşama hedefleniyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak hazırlıkları yerinde inceleyerek şunları söyledi:

"11 ayın sultanı Ramazanı karşılamaya hazırız. Patentini aldığımız Türkiye'de ilk ve tek olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizle yine gönül köprüleri kuracak, unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız. Tanıtım stantlarımızda ülkeler ve şehirlerimiz kültürel değerlerini anlatma fırsatı yakalarken, satış stantlarımız da kazancın, bereketin simgesi olacak. Vatandaşlarımız alışveriş yapabilecekler." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Razaman Ayı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement