Keçiören'deki Türkü Yarışmasında Büyük Çekişme - Son Dakika
Yerel

Keçiören'deki Türkü Yarışmasında Büyük Çekişme

Keçiören\'deki Türkü Yarışmasında Büyük Çekişme

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) Yarım Elma Türk Halk Müziği Seslendirme Yarışması” büyük çekişmeye sahne oldu.

29.02.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) Yarım Elma Türk Halk Müziği Seslendirme Yarışması" büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan öğrenciler bir sonraki yarışmada birinci gelme sözü verdiler.

Geleneksel hale gelen yarışmaya bu yıl 9 KEDEM kurs merkezinden 13 öğrenci katıldı. KEDEM halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bugün bir gurur tablosu ile karşı karşıya olduklarını belirterek "KEDEM'i ilk kurduğumuzda hayal ettiğimiz bir noktaya geldiğimizi görüyorum. Tüm KEDEM ailesinden gurur duyduğumu burada ifade etmek istiyorum. Az önce hem ses performanslarını dinledik hem halk oyunları performansını izledik. Gerçekten ben bu kadarını beklemiyordum. Hepsinin başarısıyla gurur duyuyoruz" dedi.

"HEPİNİZ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİSİNİZ"

Yarışmaya katılan bütün çocukları birinci ilan eden Başkan Ak, "Gönlümüzün birincileri onlar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeği geçen başta KEDEM yöneticilerimiz olmak üzere, kurs idarecilerimize, rehberlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Siz velilerimiz, anneleri, babaları da bu çocuklarımızla ne kadar gurur duysa azdır" diye konuştu. Jüri üyelerinin başarılı yarışmacılar arasından ilk üçe girecek olanları seçmekte zorlandığını ifade eden Mustafa Ak, "Yarışmalar bir sonraki çalışma için bir teşviktir. Burada birinci, ikinci, üçüncü olmanın da ötesinde yarışmaya katılmak, o cesarette ve o bilinçte olmak önemli. Bundan sonraki hayatlarında o cesaret onları takip edecektir" mesajını verdi.

"ÇOCUKLARIMIZA SADECE BİLGİ YÜKLEMEYİN"

Başkan Ak, KEDEM'de çocukların daha kişilikli, daha erdemli, marifetli ve dindar öğrenciler olmaları için gayret gösterdiklerini kaydederek "Daha güzel insanlar olmaları için onlara değerler eğitimi veriyoruz. Bu memlekete, devlete, millete hizmet edecek insanlar olmaları için gayret ediyoruz. Bu çocuklarımızın gelecekte 2023'te, 2053'te, 2071'de çok daha iyi yerlerde olacaklarına inanıyoruz. Bu ülkenin yöneticileri arasına giren çocuklarımız olacağına inanıyoruz. İnşallah bu bilinçle onlar da kendilerini yetiştirecekler ve hem ailelerine, başta anne ve babalarına daha sevgili, saygılı birer çocuk olacaklar" dedi. Konuşmasının sonunda öğretmenlere de seslenen Başkan Ak, "Sizler bu çocukları eğitirken, bir şeyler öğretirken sadece bilgi yüklemeyin. Onlara edebi, ahlakı, güzelliği, iyiliği, insanlara faydalı olmaları yolunda yapmaları gerekenleri de öğretin. Öyle de öğretildiğini görüyorum ve değerli öğretmenlerimi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

BİRİNCİYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ

Daha sonra Mustafa Ak, yarışmanın jüri üyelerine plaket vererek dereceye giren öğrencileri açıkladı. Birinci Ufuktepe KEDEM'den Eren Çalışkan, ikinci yine Ufuktepe KEDEM'den Emir Polat, üçüncü ise Bağlum KEDEM'den Sıla Yalçın oldu. Başkan Ak, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye de kol saati hediye ederken, "Çok heyecanlılar, inşallah bu heyecanları hayat boyu devam eder. Heyecan yoksa başarı olmaz" dedi. Yarışmanın ikinci ve üçüncülerinin "Eğer bir daha katılırsam bu sefer birinci olacağım" demesi ise izleyicilerden alkış aldı. Yarışmaya katılan bütün çocuklara ayrıca Keçiören Belediyesi tarafından kitap hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'deki Türkü Yarışmasında Büyük Çekişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement