Keçiören'den Gazze'ye Büyük Kardeşlik Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Keçiören'den Gazze'ye Büyük Kardeşlik Yürüyüşü

Keçiören\'den Gazze\'ye Büyük Kardeşlik Yürüyüşü

Keçiörenliler, mübarek ramazan ayında Gazze'yi havadan ve karadan vurarak yüzlerce Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail'i protesto etmek için yürüyüş yaptı.

21.07.2014 10:59  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiörenliler, mübarek Ramazan ayında Gazze'yi havadan ve karadan vurarak yüzlerce Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail'i protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Gazze Caddesi'nde Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Gazze'den Gazze'ye Kardeşlik Yürüyüşü"ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eline Filistin bayrağı alarak yürüyüşe gelen her yaştan Keçiörenli, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamı protesto etti. Kardeşlik yürüyüşüne Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, STK'lar, Keçiören Belediye Meclis üyeleri ve hemşehri dernekleri de katıldı. Kalabalık grubun ön sırasında yürüyen Başkan Ak, Rabia işareti yaparken, katılımcılar hep bir ağızdan İsrail'i protesto eden sloganlar attılar.

"YAZIKLAR OLSUN KATLİAMA SEYİRCİ KALANLARA"

Yürüyüşe katılan vatandaşlara hitap eden Başkan Ak, "Bugün Keçiören'de bulunan Gazze Caddesi'nden Gazze'deki kardeşlerimize doğru gönülden yürüdük. Keçiörenliler olarak katliamcı, soykırımcı İsrail'i kınamak için yürüdük. Keçiören'de her yer Gazze. Gazze'ye her türlü yardımı vermeye hazırız" dedi.

İsrail'in her yıl çocukları, kadınları ve ihtiyarları havadan füzelerle, karadan tanklarla öldürdüğünü belirten Başkan Ak, "Nerede kadın ve çocuk haklarını savunan devletler? Gazze abluka altında. İlaç, su, ekmek yok. İsrail Mübarek Ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına alıyor. Sivil halka uyguladığı katliamı şiddetle kınıyoruz. Hitler tarafından soykırıma maruz kalan bir halkın, İsrail hükümeti tarafından Filistin'e uygulanan soykırıma tepki vermelidir. İsrail insanlığa yüzyılın utancını yaşatıyor. Yazıklar olsun bu katliama seyirci kalanlara! Yazıklar olsun bu katliama sessiz kalan bütün ülkelere" diye konuştu.

"GAZZE DİK DURACAK, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANACAK"

Başkan Ak, İsrail'in yaptığı katliam karşısında dünyanın çaresiz olmadığını, ülkelerin İsrail ile ikili anlaşmalarını iptal ederek tepki gösterebileceklerini dile getirerek, "Dünyada işlenen hiçbir zulme sessiz kalmayan Keçiörenliler olarak İsrail'in uyguladığı vahşete son vermesini istiyoruz. Bu yürüyüşü Gazzelilerin ve Filistinlilerin yüreklerinde hissettiklerini biliyorum. Çünkü biz her zaman onların yanındayız" mesajını verdi.

Sözlerine "Direnen Gazze'den, yaralı Filistin'den sizlere selam olsun" diyerek başlayan Filistin Büyükelçisi Maarouf ise, saldırılarda 200'den fazla Filistinlinin şehit olduğuna dikkat çekerek, "İsrail'in saldırıları karşısında Gazze dik duracak ve özgürlüğünü kazanacak. Bunun için siz sevgili kardeşlerime söz veriyorum. Bizler Filistin ve Gazze'nin özgürlüğüne kavuşması için siz kardeşlerimizle birlikte mücadele edeceğiz. Bütün İslam dünyası zafere kadar yanımızda olsun istiyorum. Aziz ve büyük Türk halkı, Filistin ve Gazze halkı ile kardeştir. Sizlerin destekleri ile inşallah zafer kazanacağız" diye konuştu.

Filistin halkı adına dost ve kardeş Türk hükümeti ile Türk halkına teşekkür eden Maarouf, "Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum. Teşekkürler Erdoğan, Filistin halkına olan sonsuz desteğin için. Keçiören Belediye Başkanı, sevgili dostum, kıymetli kardeşim Mustafa Ak da her zaman Filistin ile beraberdir, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Keçiörenlilere de teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükelçi Maarouf, konuşmasının sonunda üç defa "Zafer Filistinlilerindir" diye bağırdı. Yürüyüşte katılan Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve katılımcılar, Filistin halkı için hep birlikte dua ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'den Gazze'ye Büyük Kardeşlik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement