Keçiören'den Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadeleye Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Keçiören'den Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadeleye Büyük Destek

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara, şiddetle mücadele konusunda ihtiyaç duydukları her konuda ücretsiz destek sağlıyor.

10.10.2014 10:29  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara, şiddetle mücadele konusunda ihtiyaç duydukları her konuda ücretsiz destek sağlıyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından AB ve BM Nüfus Fonu'nun teknik desteği ile 2008 yılında başlatılan projenin Başkent Ankara'daki ortağı Keçiören Belediyesi oldu. Bu çerçevede Kadın Danışma Merkezi Aralık 2010 tarihinde hizmet vermeye başladı.

Kadınlara bilgilendirme ve yönlendirme, psikolojik ve hukuksal destek veren Kadın Danışma Merkezi, bin 981'i telefonla, 470'i yüz yüze yapılan toplam 2 bin 451 başvuruyu sonuçlandırdı. Başvuranlardan bin 100'üne telefonla, 214'üne ise yüz yüze bilgi verilerek yönlendirmede bulunuldu. Başvuran 193 kadına psikolojik, 407 kadına hukuksal destek veren Danışma Merkezi, iş bulma talebiyle yapılan 102, ayni nakdi yardım için yapılan 524 başvuruyu da sonuçlandırdı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'de en yaygın sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddete 'dur' demek amacıyla sorumluluk aldıklarını belirterek "Kadın Danışma Merkezimiz kadınlarımıza her türlü desteği veriyor. Ayrıca kadına karşı şiddetin önlenmesine destek vermek amacıyla 400 kadınımızın katıldığı bir seminer düzenledik. Şiddetin her türlüsünün zarar ve şer getireceğini halkımıza hatırlatmanın boynumuzun borcu olacağına inandık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'den Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadeleye Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement