Keçiören'in En Güzel Balkon-bahçe-penceresi Seçiliyor - Son Dakika
Yerel

Keçiören'in En Güzel Balkon-bahçe-penceresi Seçiliyor

Keçiören Belediyesi kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,2 metrekareden 5,5 metrekareye çıkararak, daha yeşil bir şehir oluşturma gayretini sürdürüyor.

29.08.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,2 metrekareden 5,5 metrekareye çıkararak, daha yeşil bir şehir oluşturma gayretini sürdürüyor.

Keçiörenlilerin doğa ve çiçek sevgisini güçlendirmek, yeşille ilgili çalışmalarını ödüllendirmek ve daha güzel bir Keçiören'i birlikte ortaya çıkarmak amacıyla en güzel bahçe-balkon ve pencere yarışması düzenleniyor. Dört yıldır yapılan yarışma ile Keçiören'de ikamet eden vatandaşların yeşile karşı duyarlılığı ve doğa sevgisi de pekiştiriliyor. Keçiörenliler 1 Ağustos - 31 Ağustos arasında yarışma başvurularını Keçiören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne şahsen yapabilecekler.

Başvurular neticesinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın Jüri Başkanlığında Keçiören Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası temsilcilerinden oluşan jürinin değerlendirmesiyle dereceye girenler belirlenecek.

BİRBİRİNDEN CEZBEDİCİ ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Değerlendirme sürecinin ardından dereceye girenler 3 Ekim'de tarihinde Alija İzzetbegoviç Parkı'nda yapılacak törenle ödüllerine kavuşacaklar. Keçiören'de yaşayan herkesin katılacağı yarışmada "En Güzel Bahçe" kategorisinde birinci olan yarışmacıya 1 adet bambu oturma grubu, ikinci olan yarışmacıya 1 adet aile salıncağı, üçüncü olana ise 1 adet ikili oturma grubu hediye edilecek. "En Güzel Balkon" kategorisinde 1. olan tekli salıncak, 2. olan sallanan sandalye, 3. olan ise elektrikli semaver ödülünün sahibi olacak. "En Güzel Pencere" kategorisinde ise 1. olana sallanan sandalye, 2. olana ikili oturma grubu, 3. olana ise elektrikli semaver ödülü verilecek.

Pencere ve balkonların apartmanların şehre bakan yüzü olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu yarışmadaki amaçlarımızdan biri pencere ve bahçelerin güzelleştirilmesini teşvik etmektir. Çünkü çiçeklerle süslenen pencereler, bakımlı bahçeler ve renkli balkonlar şehrimizi de güzelleştirecektir, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamanın ve çevreye duyarlılığımızın bir başka göstergesi de bu yarışma olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'in En Güzel Balkon-bahçe-penceresi Seçiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement