Keçiören Mahalle İftarlarının İlki Bağlum'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Mahalle İftarlarının İlki Bağlum'da Yapıldı

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayında gencinden yaşlısına bütün mahalleyi aynı sofra etrafında buluşturan geleneksel iftarlarının ilkini Bağlum Mahallesi’nde verdi.

08.06.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayında gencinden yaşlısına bütün mahalleyi aynı sofra etrafında buluşturan geleneksel iftarlarının ilkini Bağlum Mahallesi'nde verdi.

İftar yemeğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, ünlü futbolcu Tanju Çolak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek ile Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da katıldı.

"TERÖRÜ HERKES LANETLEMELİ"

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Mustafa Ak, "Cenab-ı Allah tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin. Bir önceki Ramazan'da aramızda olup da bu Ramazan'a erişemeyen başta şehitlerimiz olmak üzere bütün aramızdan ayrılmışlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. İstanbul'da düzenlenen terör saldırısından dolayı iftar sofrasına oturan herkesin yüreğinin buruk olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, "İstanbul'da şehitlerimiz var. Terörü herkesin lanetlemesi gerekiyor. Terörle Türkiye'den hiçbir şey alamazsınız. Biz milletçe birlik ve beraberlik içerisindeyiz" mesajını verdi.

"ULAŞAMADIĞIMIZ EL VARSA BİZE BİLDİRİN"

Başkan Ak, Ramazan ayında komşuya, açıkta kalana sahip çıkmanın önemine de değinerek, "Bereket ayının içerisinde varlıklı kişiler sofralarında en az bir fakiri doyursun. Cenab-ı Allah verdiğiniz bire yüzle karşılık verir. Eğer bizim belediye olarak ulaşamadığımız bir el varsa bize bildirin, ona da ulaşalım. Birliğimize, kardeşliğimize vesile olması dileğiyle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu.

Mahalle iftarından sonra Başkan Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ve Batı Trakya Derneği Başkanı Ahmet Salihoğlu ile birlikte Kalaba Kent Meydanı'na kurulan TÜRKSOY Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Öte yandan 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan TÜRKSOY Gecesi İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Mahalle İftarlarının İlki Bağlum'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement