Keçiören Nevruzu Coşkuyla Kutladı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Nevruzu Coşkuyla Kutladı

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY’un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları Türk dünyasını bir araya getirdi.

23.03.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY'un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları Türk dünyasını bir araya getirdi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev, Özbekistan Büyükelçisi Uflat Kadyrov, Belarus Büyükelçisi Andrei V. Savinykh, İran Büyükelçisi Alireza Bikdeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri merkezinin bahçesinde yakılan geleneksel nevruz ateşinin üstünden sırayla atlayan Başkan Ak ve diğer protokol üyeleri, daha sonra örs ve çekiçle demir dövdüler. Nevruz kutlamalarına Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, İran, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Saha-Yakut, Kuzey Osetya, Moldova'ya bağlı Gagavuz, Çin'deki Sincan Özerk Bölgesi'nden katılan Türk dünyası sanatçıları şarkıları ve danslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattılar.

Protokol heyetine nevruzun simgesi semeni (çimlendirilmiş buğday) ikramıyla başlayan programda konuşan Başkan Mustafa Ak, "Nevruz Bayramı baharın gelişini müjdeliyor. Tabiatın da uyanışı ile aramızdaki birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşliğimiz güçleniyor. Çin Seddi'nden Adriyatik'e kadar olan geniş gönül coğrafyamızda 21 Mart bayram olarak kutlanmakta. Burada Türk dünyasından gelen sanatçıların gösterilerini izleyeceğiz ve hep beraber baharın gelişini kutlayıp eğleneceğiz. Hepinizin Nevruz Bayramı kutlu olsun" dedi.

"21 MART'TA EKİLEN HER TOHUM YETİŞİR"

Türk dünyasının dört bir yanından gelen sanatçılarla birlikte Nevruz Bayramı'nı kutladıklarına işaret eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ise, "Yeniliğin, aydınlığın, sıcaklığın adı olan nevruz aynı zamanda kardeşliğimizin de bir adı olmuştur. Bu güzel bayrama ev sahipliği yapan Başkanım Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Nevruzunuz kutlu, ağzınız tatlı, yuvanız mutlu, yurdunuz huzurlu olsun" diye konuştu.

Kırgızistan Büyükelçisi Dzhunusov da, Nevruz'un çok eski bir bayram olduğunu hatırlatarak, "21 Mart'tan 22 Mart'a geçen gün yeniliğin başlangıcıdır. 20 Mart'ta ektiğiniz bir tohum yetişmeyebilir, ama 21 Mart'ta ektiğiniz bir tohum mutlaka yetişir. Doğanın yenilenişi ile birlikte insanlar da yenilenir. Kırgızistan adına Nevruz Bayramı'nızı kutluyorum" dedi.

Nevruzu Keçiören'de kutlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Özbekistan Büyükelçisi Kadyrov ise, "Keçiören'deki dostlarıma güzel ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Türkiye'de ve ülkelerimizde barış, mutluluk ve sağlık olsun diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kutlama programına geçilirken, Keçiören Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Trabzon halk oyunları gösterisi ile sahne aldı. Saha-Yakut Cumhuriyeti'nden Yuliyana Krivoshapkina'nın çeşitli doğa ve hayvan sesleri çıkartarak yaptığı "Doğanın Uyanışı" adlı gösteri büyük ilgi gördü. Gagavuz Özerk Bölgesi'nden Düz Ava Dans ve Müzik Topluluğu, Sincan Özerk Bölgesi'nden Uygur Devlet Dans ve Müzik Topluluğu ile Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Osetya'dan Kafkas Dans Grubu da hareketli danslarıyla geceye renk kattı. Programın finali tüm sanatçıların hep birlikte söylediği nevruz şarkısıyla yapılırken, Başkan Ak ve diğer protokol üyeleri de sahneye çıkarak şarkıya alkışlarıyla eşlik ettiler. Gagavuz dansçıları kule yaparak seyircileri selamlarken, sanatçılar ve protokol heyeti hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecenin anısına Düsen Kaseinov'a süslemeli porselen tabak hediye eden Başkan Ak, Kaseinov ile nevruz geleneği olan yumurta tokuşturmayı da ihmal etmedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Nevruzu Coşkuyla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement