Keçiören Sudanlı Kardeşlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Sudanlı Kardeşlerini Ağırladı

19 Müslüman ülkeyi Ramazan’da bir araya getiren 7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Sudan rüzgarı esti.

17.06.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Müslüman ülkeyi Ramazan'da bir araya getiren 7'nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Sudan rüzgarı esti.

Program Kalaba Kent Meydanı'nda Sudan Kültür Evi'nin açılışı ile başladı. Geceye Türkiye Sudan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri Elmubarak Ali, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, kardeş Hartum Omdurman'ın Belediye Başkanı Magdi Abdelaziz Elfaki, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert de katıldı. Mustafa Ak'a Ankara'ya ve Keçiören'e yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, "Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, Allah'a emanet olun" dedi.

Sınırları aşan kardeşlik gecesinde Sudan'ı misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Ak ise, "Kızıldeniz'in kenarında mavi Nil ile beyaz Nil'in buluştuğu yerdir Sudan. Sudan ile tarihi bağlarımız eskilere dayanıyor. Az önce Sudan Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirdik. Sudan kültürünü merak edenler orayı ziyaret edebilirler. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ"

Büyükelçi Elmubarak Ali de, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğine destek verdiği için Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Omdurman Belediyesi ile Keçiören Belediyesi'nin ilişkileri daha da ileri düzeye gidecektir. Sizlerin tecrübe ve kazanımlarınızdan biz de faydalanıyoruz. Başkanım Mustafa Ak bir dinamo gibi insanları cezbediyor ve arkasından sürüklüyor. Başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Omdurman Belediye Başkanı Elfaki ise, Sudan olarak Türkiye'yi takip ettiklerini ve örnek aldıklarını belirterek, "Bizler İslam ümmetinin fertleriyiz. Türkiye, İslam dünyasında tarihi ve kültürüyle parmakla gösterilen bir ülkedir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir çok büyük liderler. İki liderin de dünya barışına önemli katkıları var. Keçiören'de organize edilen bu güzel festivale bizi davet ettiği için Başkan Ak'a teşekkür ediyorum. Yaşasın Türk ve Sudan kardeşliği diyorum" dedi.

Gecede Sudan'dan gelen konuk sanatçılar milli ezgilerinden oluşan bir konser verirken, halk oyunları ekibi de Sudan milli danslarını başarıyla sergiledi.

Öte yandan Sudan Büyükelçilik Müsteşarı Tarıg Salih, Hartum Omdurman Belediye Başkanı Magdi Abdelaziz Elfaki ve beraberindeki heyet, program öncesi Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Başkan Ak, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Sudan'ı misafir etmekten duydukları mutluluğu dile getirirken, Elfaki ise Türkiye'yi İslam dünyasının lideri olarak gördüklerini söyledi. Osmanlı döneminde Hartum'un başkent yapılmasını Hartum Paşası olan Osman Bey'in istediğini anlatan Elfaki, İngiliz işgaline karşı ilk başkaldırının da Hartum'da olduğuna dikkat çekti. Hartum'un tarihi ve kültürel yapısıyla ilgili bilgiler de veren Elfaki, iki kardeş belediye arasındaki işbirliğinin devam etmesi talebinde bulundu. Başkan Ak da bu talebe, "Tecrübelerimizi paylaşmaya her zaman hazırız" cevabını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Sudanlı Kardeşlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement