Keçiören Togem Başkanı 1071 Projesini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Togem Başkanı 1071 Projesini Anlattı

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) düzenlediği “Bacıyan-ı Rum’dan Günümüze” paneline Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da konuşmacı olarak katıldı.

19.11.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) düzenlediği "Bacıyan-ı Rum'dan Günümüze" paneline Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da konuşmacı olarak katıldı.

Yıldırım Beyazıd Üniversitesi'nin Bilkent yerleşkesindeki Recep Tayyip Erdoğan Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı ve KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın eşi Hatice Ak, KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk ve çok sayıda konuk katıldı. Panelin birinci oturumunda "Değişen Kavramalar Çerçevesinde Kadın" konu başlığı altında konuşan Ayten Aydın, sözlerine "Girişimcilik Destekleriyle Güçlenen Kadın" gibi çok önemli bir konuda bayanlara verdiği güçlü destek için Sümeyye Erdoğan'a ve milletvekillerine teşekkür ederek başladı. Keçiören TOGEM'in 2010 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kurulduğunu hatırlatan Aydın, "Sosyal destek projeleri ve ihtiyaç sahibi aileleri destekleyen ve onları sadece ihtiyaçları doğrultusunda değil bulundukları konumdan daha üst bir konuma nasıl taşıyabiliriz fikrini benimseyerek çalışmalarını yürüten ve bu konuda da Keçiören Belediyemizin bünyesinde tüm kamuyla Keçiören Kaymakamlığımız, Milli Eğitimimiz hepsinden faydalanarak hepsinden güç alarak güzel çalışmalar ortaya koymaya çalışan bir merkeziz Bu anlamda 1071 Kadın Girişimci Projemiz gibi güzel bir projeyi gerçekleştirme imkanına sahip olduk" dedi.

"HEDEFLERİMİZİ YÜKSEK TUTMALIYIZ"

Projeyi anlatan sinevizyon gösterisi eşliğinde konuşmasına devam eden Aydın, "Projemizde hiçbir eğitim, sosyal statü seviyesini gözetmeden, sadece girişimci olmak isteyen, kendi işini kurmak isteyen, kendi işini kurup patron olmak isteyen hanımları hedefleyerek bu projeye başladık. 1071 sayısını toparlayabilir miyiz diye düşünürken çok şükür 2 bin 500'e kadar ulaştı. Böyle güzel bir projede bizi yalnız bırakmayan, projemizi kendilerinin güçlü desteğiyle sürdürdüğümüz Emine Erdoğan Hanımefendi'ye ve her zaman yanımızda olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Girişimcilik desteklerinin kadınlar için önemine işaret eden Ayten Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu desteği hanımlar alırsa ve hedefi de varsa bir hanımın yapamayacağı hiç bir etkinlik gelemeyeceği hiç bir makam olmadığını düşünüyorum. Yeter ki hedeflerimizi yüksek tutalım, isteyelim ve olamamanın nedeni olarak da beyleri göstermeyelim. Projemizde 1071 kadın, sertifikalarını Hanımefendinin elinden aldılar ve son olarak 63'üncü iş yerimizi açtık. Keçiören Belediye Başkanımız ve Keçiören'deki beyler bizi sonuna kadar destekliyor. 1071'de 63 rakamı biraz küçük gibi gözükse de, KOSGEB'in dünya standartlarında verdiği rakamlara göre böyle projelerde yüzde 5'i tutturmak dünya standartlarında en üst düzeyi yakalamak anlamına geliyor. Hedefimiz 1071 sayısını tamamlamak. İsmi 1071 olarak seçmemizin nedeni kadınların ekonomik dünyasındaki zaferini hep beraber gerçekleştirebilmek, inşallah 1071'nci açılışımızı hep birlikte yaparız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Togem Başkanı 1071 Projesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement