Keçiörenlilerin Yeni Cazibe Merkezi Esertepe - Son Dakika
Yerel

Keçiörenlilerin Yeni Cazibe Merkezi Esertepe

Keçiörenlilerin Yeni Cazibe Merkezi Esertepe

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören’in Etlik semtinde geçen Mayıs ayında açılan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, bölge halkının vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.

08.11.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören'in Etlik semtinde geçen Mayıs ayında açılan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, bölge halkının vazgeçilmez adreslerinden biri oldu. İlki 10 yıl önce hizmete giren ve yıllar içinde sayısı 9'a çıkan aile yaşam merkezlerinin sonuncusu Esertepe Aile Yaşam Merkezi oldu. Merkez, barındırdığı sosyal, eğitsel, sanatsal faaliyet alanları, masa tenisi, step, karate, jimnastik gibi sporların yapıldığı salonlarıyla, üyelerine birbirinden farklı aktivite seçenekleri sunuyor.

Keçiören'in Etlik bölgesinde 187 bin metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanı içinde 5 bin 850 metrekarelik 3 katlı modern bir komplekste hizmet veren Esertepe Aile Yaşam Merkezinde çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle birlikte tüm aile bireyleri zaman geçirebiliyor. Hizmete girdiği Mayıs ayından itibaren, her biri branşında tecrübeli uzman hocaların gözetimi altında üyeler sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılıyor. Merkez'de bir yandan da üye kayıtları devam ediyor.

EĞİTİM, SPOR, MÜZİK, HOBİ ATÖLYELERİ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, Başkent'in dört bir tarafında bulunan aile yaşam merkezlerinin, farklı yaş, meslek ve sosyal statüden Başkentlinin ortak zaman geçirdikleri merkezler olduğunu belirterek, bu yıl içinde hizmete giren Esertepe Aile Yaşam Merkezinin de kısa sürede her kesimden Başkentliye ev sahipliği yapmaya başladığını söyledi.

Esertepe Aile Yaşam Merkezinin diğer aile yaşam merkezlerinde olduğu gibi Çocuk Kulübü, Gençlik ve Yaşlılar Merkezinden oluştuğunu anlatan Aldoğan, "Merkezde 18 derslik, 3 oyun salonu, 560 metrekare kapalı spor salonu, okuma salonu ve 100 kişilik konferans salonu bulunuyor. Geniş kapasitesi sayesinde merkezde 2 bin kişi aynı anda istediği bir branşta etkinliğe katılabiliyor. Ayrıca isteyen üyeler farklı bir kaç branşa da üye olup faaliyette bulunabiliyor" dedi.

7 GÜN 11 SAAT HİZMETTE

Haftanın tüm günleri saat 09.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veren Esertepe Aile Yaşam Merkezinde 4 yaşından başlayarak her yaştan vatandaşa hizmet verildiğini vurgulayan Aldoğan, " Türkiye'nin en önemli sosyal projelerinden biri olarak hayata geçirilen Esertepe Aile Yaşam Merkezinde, yaş sınırı olmadan herkesin ilgileneceği branşta bir etkinlik yer alıyor" diye konuştu.

Bölgede yaşayanları, gerçekleştirilen etkinliklere katılarak kaliteli ve keyifli bir ortamda zaman geçirmeleri için davet eden Aldoğan, şunları söyledi:

"Kısa süre önce hizmete giren Esertepe Aile Yaşam Merkezinin gördüğü ilgiden oldukça memnunuz. Merkezde etüt ve eğitim bölümünde; Türkçe, İngilizce, matematik, mental aritmetik, Kur'an-ı Kerim, photoshop ve bilgisayar kursları ile minikler için faaliyet sınıfları bulunuyor. Sportif faaliyetlerde bay-bayan kondisyon, pilates, step- aerobik, cimnastik, tekwando, masa tenisi ve karate bölümleri yer alıyor. Drama, resim, koro, bağlama, gitar, keman ve ritm gibi sanatsal kurslarda yetenekler kendini geliştiriyor hem de hobisi olan bir sanat dalıyla ilgilenmiş oluyor. Sosyal ve kültürel etkinliklere önem verilen Esertepe Aile Yaşam Merkezinde kent gezileri, farklı konularda uzman eğitmenler tarafından verilen bilgilendirici seminerler, sıcak dostlukların kurulduğu piknikler, çay partileri ile dayanışma ve ekip ruhunun pekiştirildiği turnuva ve yarışmalara da ev sahipliği yapılıyor."

AİLE BİREYLERİNE, BİR ARADA SOSYALLEŞME İMKANI

Özellikle çocukların ve gençlerin sokaklarda kötü alışkanlıklar edinmesini engelleyerek, kişisel ve sportif faaliyetlere katılmaları sağlanıp sosyalleşmeleri hedefleniyor. Esertepe Aile Yaşam Merkezinden faydalanmak isteyen ailenin tüm bireyleri için ayrı birimler hizmet veriyor.

Anne ve babalar sosyal, spor kültürel etkinlikteyken, 4-14 yaş arasındaki çocukları Faaliyet Sınıfı veya Çocuk Kulübü hizmetlerinden yararlanabiliyor. Çocuk 14-24 yaş arasındaysa, Gençlik Merkezinde, ailede engelli birey varsa Engelliler Lokalinde, yaşlı birey varsa Yaşlılar Lokalinde boş zamanlarını değerlendirebilmekte, oyun salonlarında gönüllerince eğlenebilmekte, spor aktivitelerinden yararlanabilmekte ve çeşitli alanlarda açılan eğitim amaçlı kurs veya seminer programlarına katılabilmektedir.

Bölgedeki tüm vatandaşları sevgiyle kucaklayan Merkez'de üye kayıtları devam ediyor. Ankara'nın soğuk geçen kış aylarında kapalı alanda aile bireyleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmek isteyen Keçiörenliler için Etlik, Esertepe, Yayla, İncirli, Yenimahalle, Kardeşler mahallerinden ücretsiz servis imkanı sunuluyor.

MERKEZE ÜYELİK KOŞULLARI

Esertepe Aile Yaşam Merkezine üye olmak isteyen Başkentliler için üyelik şartları şöyle:

4-17 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi

18-24 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi, adli sicil belgesi ve ya öğrenci belgesi

24-50 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi, adli sicil belgesi, 100 TL yıllık üye ücreti

50 yaş üstü: 2 resim, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi. 60 yaş dahil 100 TL yıllık üye ücreti alınıyor, 61 yaş ve üstü ücretsiz. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiörenlilerin Yeni Cazibe Merkezi Esertepe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement