Keçiyolu'ndaki Beton Kaplama Tamam - Son Dakika
Yerel

Keçiyolu'ndaki Beton Kaplama Tamam

Keçiyolu\'ndaki Beton Kaplama Tamam

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kışla Mahallesi’nde ‘Keçiyolu’ olarak bilinen Şehit Tuncay Karataş Bulvarı’nın betonlaştırma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

26.02.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kışla Mahallesi'nde 'Keçiyolu' olarak bilinen Şehit Tuncay Karataş Bulvarı'nın betonlaştırma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Halk arasında 'Keçiyolu' olarak bilinen Şehit Tuncay Karataş Bulvarı'ndaki beton kaplama işinin tamamlandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Geçmiş yıllarda biz burada sathi kaplama ve beton asfalt yaptık ama sağdan ve soldan toplanan sular vadi yapısında olmasından dolayı sular kaplamanın altına giriyor ve asfaltın deforme olmasına neden oluyordu. Yama yapsak yine onun altına giriyordu. Orada artık eskimiş bir altyapı ve üst yapı vardı. Biz orada SASKİ Genel Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızla yazışarak buradaki teknik alt yapıyı komple yenilettik. SASKİ orada yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon yapılarını yeniledi. Diğer kurumlarda orada hatlarını yenilediler ve ilave hatlarını yaptılar. Biz de orada 20 cm kalınlıkta, çift hasır çelikli bölünmüş yol yaptık. Oranın yaklaşık uzunluğu 1.5 km civarında. Artık oradaki yol dere gibi de çalışsa beton kaplamanın altına girip orayı bozamayacağı için orada konforlu bir satıh elde edilmiş oldu" dedi.

"AMACIMIZ ÇINAR AĞACI GİBİ ÖMÜRLÜ YOLLAR YAPMAK"

Amaçlarının bir çınar ağacı ömrü gibi kalıcı yollar yapmak olduğunu ifade eden Yurt, "Biz beton yol uygulamasını artık tüm ilçelerimizde de yaymaya başladık. Geçen sene ilçelerimizde 40 km'ye yakın bir beton yol yaptık. Beton yol belki kısa vadede pahalıymış gibi gözüküyor ama orta ve uzun vadede çok ucuza geliyor. Biz kalıcı eserler bırakmayı planlıyoruz. Bizim yönetimimizden sonra oradaki yolların 40-50 sene hizmet edecek olması ve Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın isminin halen hafızalarda olmasını arzu ediyoruz. Bugün yurt dışlarına gittiğinizde 40-50 yıllık yollara hatta belli binlerce yıllık medeniyetlerin izlerine rastlıyorsunuz. Günü kurtarmak için eserler yapmak istemiyoruz. Belki biraz pahalı ama gözümüzü karartıp böyle kalıcı imalatlar yapmanın hedefindeyiz. Bu da bizim başkanımızın talimatıdır. Başkanımız bize 'yarım, bozulacak imalatlar asla yapmayalım' diyor. Amacımız bir çınar ağacı ne kadar yaşıyor ise, bizim yaptığımız eserlerimiz kalıcı olsun ve bir çınar ağacının ömrü kadar uzun olsun istiyoruz. Keçiyolu'nu bu anlamda yaptık ve bitirdik. Buradaki yolumuz çok sağlam ve kalıcı bir eser oldu. Benzer şekilde de ilçelerimizde bu beton yol uygulamalarını da devam ediyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiyolu'ndaki Beton Kaplama Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement