Keçmek Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Keçmek Yılsonu Sergisi

Keçmek Yılsonu Sergisi

KEÇMEK Geleneksel 5.Yıl Sonu Sergisi coşkulu bir törenle açıldı.

05.06.2012 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEÇMEK Geleneksel 5. Yıl Sonu Sergisi coşkulu bir törenle açıldı.

Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) 5. Geleneksel El Sanatları Yılsonu Sergisi görkemli bir törenle açıldı. İkbal Gürpınar'ın sunuculuğunu yaptığı açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki sergi açılışına Ak Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende KEÇMEK bünyesindeki halk oyunları ekipleri Bitlis, Tokat ve Artvin yörelerine özgü halk oyunlarını sergiledi. Folklor ekibi oyunlarıyla vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KEÇMEK'in Türkiye'nin en büyük meslek edindirme kurslarından olduğuna dikkat çekerek 90'ın üzerinde branşta 20 binden fazla kursiyerin eğitim aldığını söyledi. KEÇMEK'in açıldığı her mahalleye farklı bir sosyallik getirdiğini vurgulayan Başkan Ak, "Sergideki eserlerin hepsinde el emeği göz nuru var. Her bir eserin ayrı ayrı hikayesi var. 15 yaşın üzerindeki herkese açık olan ve tamamen ücretsiz olan bu kurslarımızda amaç sadece meslek edinmek ve kursa gelmek değil. KEÇMEK'ler bizim açımızdan çok önemli. Çünkü oraya gelenler sadece bir şeyler öğrenmek için değil aynı zamanda hayatlarında farkındalık yaratmak için geliyorlar. Orada sosyal hayatın bir parçası haline geliyorlar. Biz bir KEÇMEK açtığımızda mahallenin sosyal dokusunda farklılıklar meydana geliyor. Oradaki insanlar birbirlerine farklı bakıyorlar. Oradaki komşular birbirlerini tanır hale geliyorlar. Sosyal yardımlaşma gelişiyor, birlik ve beraberlik gelişiyor. Bir toplumun ihtiyacı olan sosyal alanları geliştirerek sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Şu anda 13 merkezimiz var, 14'ncüsünü de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açıyoruz. Burada KEÇMEK için de bir yer ayırdık. Sergide 5 binin üzerinde eser var. Bu sergide eseri olan olmayan bu kurslarımıza devam etmiş olan büyük bir cesaret örneği göstermiş 20 binin üzerindeki kursiyerimize teşekkür ediyorum. Kursun başından sonuna büyük özveriyle çalışan kurs çalışanlarına ve eğitimcilere teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı da, KEÇMEK kurslarının evinde oturup dışarı çıkma imkanı olmayan kadınlar için stres atabildikleri, birşeyler üretebildikleri alanlar olduğunu belirtti. Kurslarla kadınların girişimci bir hale geldiğini ve üretkenliklerinin arttığına dikkat çeken Şanlı, kadınlara verdiği destekten dolayı Başkan Mustafa Ak'a teşekkür etti. Başkan Ak, Milletvekili Nurdan Şanlı'ya KEÇMEK'te üretilen nakış işlemeli Osmanlı tuğrası tablo hediye etti. Başkan Ak sunucu İkbal Gürpınar'a da KEÇMEK'te bir kursiyerin yaptığı resim tablosunu hediye etti. Başkan Ak ayrıca katıldıkları bir yarışmada derece alan iki kurs eğitimcisine de dikiş makinesi, 50 belediye arasında yapılan nakış yarışmasında derece alan üç kursiyere de plaket takdim etti. Konuşmaların ardından Başkan Ak ve beraberindekiler kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı. Mustafa Ak eşi Hatice Ak ve Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı farklı branşlardan sergilenen eserleri gezerek kursiyerlerden ve eğitmenlerden ürünlerle ilgili bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçmek Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement