Kedem Öğrencileri Şiirlerle Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Kedem Öğrencileri Şiirlerle Yarıştılar

KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü nedeniyle “Kahramanlık, Vatan ve Bayrak Sevgisi Temalı Şiir Okuma Yarışması” düzenledi.

19.03.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle "Kahramanlık, Vatan ve Bayrak Sevgisi Temalı Şiir Okuma Yarışması" düzenledi.

Yarışmanın jüri başkanlığını Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan üstlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Gürcan, İlçe Müftüsü İhsan İlhan ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmaya Keçiören'deki 10 KEDEM şubesinden 10 öğrenci katıldı. Yarışmacılar şiirlerini okurlarken KEDEM öğrencileri de fonda Çanakkale Savaşı sırasında yaşananları canlandırdılar. Programda ayrıca milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anlatan belgeselin sinevizyon gösterimi yapılırken, öğrenciler tarafından Çanakkale Oratoryosu da sahnelendi. Oratoryonun finalinde sahnedeki öğrencilerin Türk bayrağı açması izleyenlerden büyük alkış aldı.

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

101 yıl önce Çanakkale'de bir kahramanlık destanının yazıldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu şiir yarışmasını Çanakkale'de vatan, bayrak, dinimiz ve Allah için şehit olan şühedayı anmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Çocuklara toplumun öz değerlerini tanıtma gayesiyle kurdukları KEDEM'in çok başarılı bir yarışma çıkardığını ifade eden Başkan Ak, "Şühedanın, şehitlerin aziz ruhlarını incitmeden güzel bir gösteri düzenlediler. Onlarla gurur duyuyoruz. Bize bu güzel vatanı emanet eden şehitlerimize layık olmalıyız. Onlar olmasaydı biz de vatansız, bayraksız olabilirdik. Vatanımızın, bayrağımızın, dinimizin kıymetini bilelim. Vatanından ve bayrağından olan insanların yaşadığı zorluklara bugün hep birlikte şahit oluyoruz. Cenab-ı Allah kimseyi vatansız, bayraksız bırakmasın" diye konuştu.

YARIŞANLARIN HEPSİ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİ

Başkan Ak, Keçiören Belediyesi olarak 12- 18 Mart tarihleri arasında İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına yaptırmış olduğumuz anıtın açılışını 5 Nisan'da Kartaltepe Kent Ormanı'nda gerçekleştireceğiz. Kuracağımız plato ile de zaferi orada canlandırıp Çanakkale'yi Ankara'ya getirmiş olacağız. Çanakkale ruhunu sizlere yaşatacağız. Bunun için hepinizi açılışa bekliyorum. Evlatlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum. Dereceye girenleri seçen jürimizin işi çok zordu. Benim gönlümde hepsi birincidir. Çok emek harcayıp başarıyla yarıştılar" dedi. Jüri Başkanı Mehmet Doğan ise, Allah'ın şehitleri olduğu gibi şairlerinin de bulunduğuna işaret ederek, "Gençlerimiz bugün Çanakkale ruhunu şiirleriyle çok güzel yansıttılar" diye konuştu.

BİRİNCİ AYVALI KEDEM'DEN ÇIKTI

Yarışmada dereceye girenleri Başkan Ak açıklarken, birinci Ayvalı KEDEM'den Eylül Işık, ikinci Bağlum KEDEM'den Burhan Mutlu, üçüncü ise Mevlana KEDEM'den Melisa Kılıç oldu. Yarışmanın birincisine diz üstü bilgisayar, ikincisi ve üçüncüsüne tablet bilgisayar hediye edilirken, katılan bütün öğrencilere de kitap verildi. Bu sırada bir öğrenci Başkan Ak'a Türk bayrağı hediye ederken, Başkan da bayrağı öpüp alnına götürerek teslim aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kedem Öğrencileri Şiirlerle Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement