Yaralı hayvanları tedavi ettiren öğrenciler 40 bin TL'lik borçla karşı karşıya - Son Dakika
Yaşam

Yaralı hayvanları tedavi ettiren öğrenciler 40 bin TL'lik borçla karşı karşıya

İstanbul Üniversitesi ve çevresindeki yaralı sokak hayvanlarını tedavi ettiren gönüllü öğrenciler, veterinere 40 bin TL borçlandı. Borçları ödemekte zorlanan öğrenciler, borçların ödenmesi için yardım talebinde bulunuyor.

20.01.2021 10:53  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hayvan Hakları Kulübündeki gönüllü öğrenciler, uzun süredir çevredeki yaralı sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Yara almış hayvanları, İBB'nin Hayvan Aşılama ve Tedavi merkezine (HATÜ) götüren öğrenciler, ücretsiz bir şekilde hayvanların tedavisini yaptırıyorlar. Ancak ağır yara almış hayvanların kısıtlı zamanı olduğu için özel veterinere götürülmesi ve tedavilerinin hızla yaptırılması gerekiyor. Bu sebeple öğrenci kulübünün veterinere 40 bin TL borcu oluştu. Borçların büyük bir kısmını kendi harçlarından ödeyen hayvan sever öğrenciler, borçlarının ödenmesi için yardım talebinde bulunuyorlar.

ÖĞRENCİLERLE BORÇ USULÜ ÇALIŞIYORLAR

Öğrencilerle 2 yıldır birlikte çalıştıklarını ifade eden Veteriner Hekim Aysun Mirza, "Tedavi etmem için bana yaklaşık 200 hayan getirmişlerdir. Borç usulü çalışıyoruz öğrenci topluluğu oldukları için yaklaşık 40 bin TL kadar borçları var. Zamanla çevreden gelen yardımları toplayarak ödeme yapıyorlar. Hiçbir zaman sokak hayvanlarına destek olmaktan vazgeçmiyorlar. Hayvan severlere söyleyebileceğim tek şey böyle güzel kulüplere destek olmaları" şeklinde konuştu.

ÇOĞUNLUĞU KEDİLERDEN OLUŞAN HAYVAN TOPLULUKLARI VAR

En büyük isteklerinin borçlarının kapatılmasını olduğunu söyleyen, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Duygu Kocakaya ise, "Bizim üniversitede yaklaşık 200 kadar çoğunluğu kedilerden oluşan bir hayvan topluluğu var. Yaralı olanlara yardım etmek için durumu ağır olanlara özel anlaştığımız bir klinikte hafif yaralı olanları belediyenin kliniğinde tedavi ettirmeye çalışıyoruz. Bir öğrenci topluluğuyuz bize gelen bağışlarla hayvanları tedavi ettiriyoruz. Şuanda yaklaşık 40 bin TL kadar borcumuz var. Bizim en büyük isteğimiz kapatabildikleri kadar veteriner borcumuzu kapatmalarını istiyoruz" dedi.

"BORÇLARIMIZI ÖDEMEK ÖĞRENCİ OLARAK BİZİ ZORLUYOR"

Borçları öğrenci olarak ödemekte zorlandıklarını kaydeden Sevde Nur Soral, şöyle konuştu: " Yaralanan hayvanları kliniğe götürüyoruz. Tedavi sürecimizde masraflarımız oluyor. Bu masraflarımızı hem okuldaki öğretmenlerimizden hem de mezun olan avukatlarımızdan destek bekliyoruz. Veterinere olan borçlarımızı ödemek öğrenci olarak bizi zorluyor. Borcumuz yaklaşık 40 bin TL civarında, destek bekliyoruz"

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yaralı hayvanları tedavi ettiren öğrenciler 40 bin TL'lik borçla karşı karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement