Kediler Artık Bayraklı'da Kısırlaştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Kediler Artık Bayraklı'da Kısırlaştırılıyor

Kediler Artık Bayraklı\'da Kısırlaştırılıyor

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için sahipsiz kedileri de kısırlaştırmaya başladı.

13.09.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için sahipsiz kedileri de kısırlaştırmaya başladı. Hayvan severlerin desteklediği kısırlaştırma seferberliğinde kediler yaşam alanlarından alınıp tekrar geri bırakılıyor.

Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerine önem veren Bayraklı Belediyesi, sokak kedilerini de kısırlaştırıyor. Daha önce sadece sokak köpeklerini kısırlaştıran Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimleri, hayvan severlerle birlikte sahipsiz sokak kedilerini kısırlaştırarak kontrollü üremelerini sağlamayı hedefliyor. Kedilere kısırlaştırma işleminin yanı sıra diğer bütün hastalıklara karşı aşı uygulaması da yapılıyor. Belediye yetkilileri sahipli kedilerin bu işlemden faydalanamayacağının altını çizerken, vatandaşları sokak kedilerinin kısırlaştırılması konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Hayvan severler 371 66 82 telefon numarasını arayarak randevu ya da bilgi alabiliyor. Öte yandan sokak hayvanlarını veteriner polikliniğine getirenlere su ve yemek kabı hediye ediliyor.

CAN DOSTLARA SINIRSIZ HİZMET

Yasadan gelen yetkiyle hareket ettiklerine dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Daha önce bünyemizde sadece sokak köpeklerini kısırlaştırıyorduk şimdi buna kedileri de ekledik. Hayvan severlerle ortak bir çalışma yürütüyoruz. Sokak kedilerini kısırlaştırarak kontrolsüz üremenin önüne geçiyoruz. Uzmanlar da bunu tavsiye ediyor. Kısırlaştırma işlemi ile birlikte can dostlarımız birçok hastalıktan da korunmuş oluyor. Belediye olarak sokak hayvanlarının ayrıca bakım ve tedavilerini de gerçekleştiriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kediler Artık Bayraklı'da Kısırlaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement