Kediler Kutuları Niye Çok Sever? - Son Dakika
Teknoloji

Kediler Kutuları Niye Çok Sever?

Kediler Kutuları Niye Çok Sever?

Kendine ait güvenli bir evi kim istemez ki?

10.02.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Sevimli kediler, özellikle "meraklı ve şaşkın" yapılarıyla dikkat çeker. Yalnızca küçük kediler değil, büyük kediler de tehlikeli olmalarına rağmen sevimlilikleriyle içimizi ısıtabiliyor. Son yıllarda sosyal medyanın da fenomenlerinden olan bu hayvanlar, herkesin bildiği üzere kutularla oynamayı, kutulara girmeyi ve kutularda saklanmayı çok seviyor.


Peki ama neden?


Tabii ki birçok farklı neden var. Kutular, öncelikle kediler için "yeni bir alan" anlamını taşıyor ve bu kutuları gördükten sonra "merak" faktörü işin içine giriyor ve akabinde "sahip olma" isteği baskın geliyor. Kedilerin yeni gördüğü birçok şeye ilgi duyması da bilinen bir şey.


Bu kutularda saatler geçirebiliyor, etrafı izliyor, uyuyor, bazen de oyun oynamayı seviyorlar. Ama daha fazlası da var. Utrecht Üniversitesi'ndeki veteriner bilim adamları, kediler ve kutulara olan ilgileri üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmada, barınaklara yeni getirilen kedilerin yanlarına kutular bırakıldı. Ve görüldü ki birçok kedi, kısa sürede bu kutulara doğru hareket etti ve kutuların içine girdi.


Araştırmacılar, kısa bir süre için kedilerin kutulara girerek kendilerini yeni bir ortama alışma sürecindeyken güvende hissettiğini ve streslerinin azaldığını tespit etti (Kutular işe yarıyor yani). İki haftalık araştırma sürecinde kutulara girmeyip de normal yaşantılarını sürdürenler de var tabii. Ama zarar görenler de var. Bilim adamları, kendilerini yeni bir ortamda güvende hissetmeyen kedilerin vücut direncinin düşüş gösterdiğini ve bu esnada hastalıklara karşı daha savunmasız hale geldiklerini de belirledi.


Sizin kediniz var mı?


Ek not: Konuya şirin bir de video ekleyelim. İyi seyirler.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Kediler Kutuları Niye Çok Sever? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement