Kediye, Köpekli Eziyete 1002 Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Kediye, Köpekli Eziyete 1002 Lira Ceza

Kediye, Köpekli Eziyete 1002 Lira Ceza

Kırklareli'de bahçesine giren kediye 2 köpeğiyle işkence yapan ve bu görüntüleri paylaşan Önal Ramadan önce işinden oldu, ardından adli soruşturma başlatıldı.

13.05.2015 09:53  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde evinin bahçesine giren kediye 2 köpeğiyle işkence yaptığı görüntüleri sosyal paylaşım sitesine yükleyen ve ardından yoğun tepkilere neden olan Önal Ramadan önce işinden oldu, ardından adli soruşturma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hakkında hayvana eziyet suçundan 1002 lira idari para cezası kesilen Ramadan ise jandarmadaki ifadesindeki kediyi bulduğunda ölü olduğunu savunarak, "Ben hayvan severim, böyle olmasını istemedim, düşünemedim" dedi.

"KÖPEĞİMİN YANINA GELEN KEDİNİN SON HALİ"

Babaeski İlçesi Büyükmandıra Beldesi'ne bağlı Sinanlı Köyü'nde oturan Önal Ramadan, geçen 2 Mayıs günü bahçesine giren bir kediyi arka ayaklarından aşağı tutup, köpeklerine saldırtmasını cep telefonuna kaydettirip, kendisine ait sosyal paylaşım sitesine yükledi. Altına 'Yanlışlıkla köpeğimin yanına gelen kedinin son hali' diye yazan Ramadan, görüntüleri Facebook üzerindeki Alman av köpeklerinin yetiştirildiği bir grupta da paylaştı. 25 saniyelik görüntülerde arka ayaklarından tuttuğu kediye köpeklerini saldırtan Ramadan, daha sonrada kediyi köpeklerinin arasına bıraktığı görüldü.

TEPKİYE NEDEN OLDU

Görüntülerin Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından fark edilmesi üzerine sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepkilere neden oldu. Hayvanseverler kedinin ölümüne neden olan Ramadan'ın kimliğini, yaşadığı ve çalıştığı işyerini tespit ederek harekete geçti. SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, görüntülerin fark edilmesi üzerine hazırladıkları dilekçelerle Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Kırklareli Valiliği'ne, Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"BEN BULDUĞUMDA ÖLÜYDÜ"

Başlatılan soruşturma kapsamında Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Önal Ramadan, kediyi bahçesinde ölü bulduğunu savunarak, "Ben hayvan severim, böyle olmasını istemedim, düşünemedim. Ben bulduğumda kedi ölüydü" dedi.

Ramadan, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı tekstil fabrikasındaki görevine son verildi. Maviş Tekstil, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla olayı kınadığını ve Ramadan'ın işten çıkarıldığını açıkladı.

BİN 2 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Şikayetlerin ardından Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Önal Ramadan'a 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6'nci maddesi 1'nci fıkrası gereği bin 2 lira idari para cezası kesildi.

CEZALAR YENİDEN DÜZENLENMELİ

Kediye yapılan eziyetin son derece üzücü olduğunu ifade eden SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, kanun maddelerinde sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik cezaların farklılık gösterdiğini kaydederek, "Çok üzücü ama en üzücü olan tarafı internette paylaşılmasıdır. Herkesin ve özellikle de çocukların görebileceği bir ortamda paylaşıldı. Bu tarz insanlar neden bir insanı öldürmüyor? Çünkü cezası olduğunu biliyorlar. Ama hayvanlar için ceza almayacağını düşünüyorlar. Kanunlarda sahipli ve sahipsiz hayvanlar için farklı uygulamalar var. Bu ayrımın yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten bir can olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bugünlerde hayvanlara yönelik şiddet yok sayılıyor. Çok az cezalar veriliyor. Daha ciddi ve caydırıcı cezaların yer alması gerekiyor. Olayla ilgili Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı" dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

SOHAYKO tarafından change.org internet sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Kısa sürede 13 bin 525 kişiye ulaşan kampanyada Önal Ramadan'ın cezalandırılması talep edildi. Gelen tepkiler üzerine Önal Ramadan kendisine ait olan sosyal paylaşım sayfasını kapattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kediye, Köpekli Eziyete 1002 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • murat kurt: şerefsiz 18 0 Yanıtla
  • Ali aga: Allahsiz kitapsiz,sende aynisini yasicaksin muhakkak.onlarinda sahibi Allah 17 0 Yanıtla
  • ERKAN: SENİN KAFANI IŞİD KESSİN SEVİNMEZSEM SEREF. . . . . ZIM 16 0 Yanıtla
  • nuray: şerefsiz adi herif bi gün sanada o kediye yaptıgının 10 katını yaparlar inşallah 16 0 Yanıtla
  • mehmet: Daha da agir olmalı bu cezalar yaptığına yapacağına bin pişman etmeli inş. Bu cezalaraa hapis vs de eklenir bidaha kimse yapmaz 15 0 Yanıtla
  • of: Sokak hayvanları açlığını susuzluğunu hastalığını ağrılarını bizlere ifade edemiyor lütfen merhamet 15 0 Yanıtla
  • KENAN: PARA CEZASI GELIYORDA NEDEN YILLARCA HAPIS CEZASI VERILMIYOR BUNU YAPANLARA COK AGIR CEZALAR LAZIM BUNUN AHIRETIDE VAR ORASI AYRI MESELE 15 0 Yanıtla
  • Goodbye: Kansız herif ne pisliksin sen 14 0 Yanıtla
  • of: Allah belanı versin senin adi herif sokak hayvanlarına öyle acıyorumki 14 0 Yanıtla
  • of: Vallahi izlemedim böyle şeleri izledimmi ağlıyorum psikolojim bozuluyor 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement