Keklikler Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Keklikler Doğaya Salındı

Keklikler Doğaya Salındı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaban hayata destek olmak amacıyla bin adet keklik doğaya salındı.

25.06.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaban hayata destek olmak amacıyla bin adet keklik doğaya salındı.

Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ile Orman Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Manisa Şube Müdürlüğü Salihli Doğa ve Milli Parklar Koruma Şefliği'nin ortaklaşa çalışmaları sonucu doğaya bin adet erkek ve dişi keklik salındı. Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi yakınlarındaki Kepez mevkisine bırakılan keklikler doğaya salınarak üremelerinin sağlanacağını açıklayan, Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aktaş, "Dadağlı Mahallesi Kepez Mevkine bin tane erkek ve dişi keklik salındı. Üç yıl süreyle bu mıntıkaya avlanma yasağı getirildi. Doğaya salınan keklikler Dadağlı, Afşar, Günyaka, Selimiye ve Sazlıkuyu Mahallelerine kapsayan geniş alanda üremeleri sağlanacaktır." dedi.

Dadağlı Mahallesi, Kepez Mevkinde, Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aktaş, Orman Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Manisa Şube Müdürlüğü'ne bağlı Salihli Doğa ve Milli Parkları Koruma Şefliği görevlileri ile yerel avcıların katılımıyla keklikler doğaya salındı.

Sarıgöl Dadağlı, Selimiye, Günyaka ve Afşar Mahalle Muhtarları doğaya üreme amaçlı salınan bin kekliğin üç yıl boyunca üremeleri konusunda ortak karar alarak, yörelerinde avlanma yapanların görülmeleri halinde anında Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanlığına ihbar edeceklerini belirttiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keklikler Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement