Keklikler İçin Özel Besin Tarlası - Son Dakika
Güncel

Keklikler İçin Özel Besin Tarlası

Keklikler İçin Özel Besin Tarlası

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, geçen Eylül ayında doğaya salınan 500 kekliğin beslenmesi için bölgede 9 ayrı noktada buğday ekimi yapıldı.

18.11.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, geçen Eylül ayında doğaya salınan 500 kekliğin beslenmesi için bölgede 9 ayrı noktada buğday ekimi yapıldı.

Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şubesi'nce, Devrek Karakoçlu Köyü mevkisinde daha önce oluşturulan Keklik Yaban Hayatı Yeleştirme Sahası'na geçen Eylül ayında 500 keklik salındı. Geçmişte bölgede popülasyonu fazla olan kekliklerin tabiata dönüşümlerini sağlamak amacıyla kurulan sahadaki kekliklerin beslenmesi için özel besin tarlaları oluşturuldu. Köylülerin de desteği ile Karakoçlu ile birlikte Sofular, Halilbeyoğlu, Seyisoğlu ve Çomaklar köylerinde belirlenen yöre halkına ait tarım yapılmayan 9 ayrı noktada buğday ekimi yapıldı. Keklikler için önümüzdeki yıl da yonca ve mısır ekimi yapılacağı belirtildi.

Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, özellikle kışın kekliklerin besin bulmakta zorlandığını söyledi. Keklikler için köy muhtarlarının gösterdiği mülkiyeti yöre halkına ait 20 yıldır tarım yapılmayan boş arazilere buğday ekimi yapıldığını belirten Örmeci, şöyle dedi:

"Yaban hayvanlarının tabiata kazandırılmaları oldukça zorlu ve önemli bir süreç. Çocuklarımızın keklik sesinden mahrum olmamasını istiyoruz. Bu kazanımlar ancak yöre halkının desteğiyle yapılıyor. Bu yüzden köy muhtarları ve Devrek Avcılık ve Atıcılık Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Keklik Yaban Hayati Yerleştirme Sahası 5 yıl süre ile ava kapalı. 5 yıl süresince ekimlerimiz devam edecek." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keklikler İçin Özel Besin Tarlası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement