Kekova Yüzme Alanına Açılmadı - Son Dakika
Güncel

Kekova Yüzme Alanına Açılmadı

Kekova Yüzme Alanına Açılmadı

18 Temmuz Cuma günü, bazı basın yayın organları ve internet haber sitelerinde yayınlanan “Artık Kekova'da yüzülebilecek” başlıklı haberlere Demre Kaymakamlığı'ndan yalanlama geldi.

18.07.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Temmuz Cuma günü, bazı basın yayın organları ve internet haber sitelerinde yayınlanan "Artık Kekova'da yüzülebilecek" başlıklı haberlere Demre Kaymakamlığı'ndan yalanlama geldi. Demre Kaymakamlığı konuya ilişkin bir basın açıklaması yaparak, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Demre Kaymakamlığı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bugün bazı yerel ve ulusal basın yayın organları ile internet haber sitelerinde ilçemiz Üçağız Mahallesi sınırları içerisinde kalan Kekova Batık Şehir Bölgesi'nde uygulanan yüzme ve dalış yasağının kaldırıldığına dair haberler yayımlanmıştır. Söz konusu haber gerçeği yansıtmamakta olup, Kaymakamlığımızca 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Demre İlçesi Deniz Turizm Kurulu Toplantısı'nda böyle bir karar alınmamıştır. Toplantıda ilçemiz Üçağız Mahallesi Kaleköy mevkiinde bulunan turistik pansiyon ve işletmelerde kalan kişilerin tekne trafiğinden etkilenmeyecekleri uygun bir mevkide denize girebilmelerinin temini için Kaleköy'ün hemen önünde tekne geçişi olmayan 2 adet yerin yüzme alanı olarak ilan edilmesi kararlaştırılmıştır. Tespit edilen söz konusu 2 yer, haberlerde iddia edildiği üzere kesinlikle Batık Şehir Bölgesi kapsamında değildir. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca belirlenmiş 1. derece tarihi ve doğal sit alanında kalan ilçemiz Batık Şehir mevkiinin şu an yürürlükte olan konu ile ilgili resmi mevzuat çerçevesinde, yüzme, dalış vb. diğer etkinliklere açılması kanunen mümkün değildir. Söz konusu gerçeği yansıtmayan bilgi ve haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kekova Yüzme Alanına Açılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement