Keles'te Altepe'ye Sevgi Seli - Son Dakika
Yerel

Keles'te Altepe'ye Sevgi Seli

Keles\'te Altepe\'ye Sevgi Seli

Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası ile kırsal kalkınma hamlesini Keles’ten başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçim bürosu açılışı için gittiği ilçede vatandaşların sevgi seliyle karşılaştı.

14.02.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası ile kırsal kalkınma hamlesini Keles'ten başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçim bürosu açılışı için gittiği ilçede vatandaşların sevgi seliyle karşılaştı. Yıllardır göçün önlenmesi için dağ ilçelerine fabrika kurulacağı vaatlerinin verildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bugün Keles'te bir tane fabrikanın bacası tütüyor. O nu da biz yaptık. Kuracağımız yeni tesislerle Keles'te kalkınmayı sağlayacağız" dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles'te seçim bürosu açılışına katıldı. Açılış öncesi ilçe meydanında kurulan pazarı gezen Başkan Altepe, esnafla sohbet etti vatandaşların sorunlarınıdinledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Altepe, balıkçı tezgahının başına geçip, balık tarttı. Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Belediye Başkan Adayı Mehmet Teke, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti İl Yönetim Kurumu üyeleri ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş'ın da katıldığıseçim bürosu açılış töreninde konuşan Altepe, bugüne kadar Keles'i hiç ayrıdüşünmediklerini, yeni dönemde de Keles Belediye Başkan Adayı Mehmet Teke ile birlikte ilçeye eserler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni yasa ile yerel seçimlerden sonra yasal olarak Büyükşehir sınırlarına dahil olacak dağ ilçelerinin eksiklerinin giderilmesi noktasında bugüne kadar ellerinden geleni yaptıklarını hatırlatan Altepe, "Bugüne kadar dağ ilçelerine yapılacak yatırımlar hep konuşuldu. Buraya fabrikalar kurulacağı, işsizliğin, göçün önleneceği hep söylendi. Ama bugün Keles'te sadece bir fabrikanın bacası tütüyor, onu da biz yaptık. Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yaptığımız bu tesisin ardından şimdi de yine 4 dağ ilçesinin ortasına et ve et ürünleri tesisi yapıyoruz. Biz sadece vaat vermiyoruz, icraat yapıyoruz. Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı bu topraklar bizim ecdat yadigarımız. O yüzden bu bölgeyi önemsiyoruz. Bizim tek hedefimiz var. Hayvancılığın, üretimin gelişmesi, ticaretin gelişmesi ve göçün önlenmesi. İstiyoruz iki halkımız doğduğu topraklarda doysun, yaşam kalitesi artsın ve başka yerlere göç etmek zorunda kalmasın" diye konuştu.

Türkiye üzerinde sürekli oyunlar oynandığını,tarihte bu memleketin yok edilmek ve haritan silinmek istediğini hatırlatan Altepe, bu oyunların sürekli bozulduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet ayakta kalacağını ve bayrağın sürekli dalgalanacağını hatırlattı. Son günlerde yine sıkıntılı bir süreç yaşatıldığına değinen Altepe, "Geçmişte olduğu gibi bu sıkıntılı süreç de aşılmaya başlandı. Yine bir seçim arifesindeyiz. Halkımız geçmişte olduğu gibi bugün de sandıkta en doğru kararı verecektir. Seçim zamanıgelince herkes kendi partisine oy verir. Ancak önemli olan istikrardır. Daha güçlü bir Keles, daha güçlü bir Bursa ve Türkiye istiyorsak, Başbakan'ımıza destek vereceğiz. İnşallah en güzel sonucu da Keles'te alacağız" dedi.

Büyükşehir sınırlarında olmamasına rağmen, bugüne kadar bölgeye getirdikleri hizmetleri hatırlatan Altepe, Güneybayır Köyü'nün 45 yıllık içme suyu sorununu bu dönem çözdüklerini, süt ürünleri tesisleriyle kalkınmanın önünü açtıklarını vurguladı. Bütün bu çalışmaların güçlü bir yerel yönetimle sağlanabildiğini ifade eden Altepe, "Başbakan'ımızın yerel yönetimden gelmesi bizim için büyük avantaj. Çünkü eskiden bir okulun çatısını onardığımızda, bir spor kulübüne, camiye yardım ettiğimizde 'bu belediyenin işi değil' denip, bize zimmet çıkarılıyordu. Bütün bu sorunlar yerel yönetimlere verilen yetkilerin artırılmasıyla aşıldı. Artık nerede hizmete ihtiyaç varsa oraya koşuyoruz. Seçimlerden sonra Osmangazi ne ise Keles'te öyle olacak. Biz zaten hep Keles'le birlikteydik. Artık gönüllü olarak değil, görevimiz olduğu için burada olacağız. Kırsal kalkınmanın en güzel örneklerini Keles'te sergileyeceğiz" diye konuştu.

Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Belediye Başkan Adayı Mehmet Teke ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Keskin, bugüne kadar Keles'e yaptıkları yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keles'te Altepe'ye Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement