Keles'te Eğitime Yurt Desteği - Son Dakika
Güncel

Keles'te Eğitime Yurt Desteği

Yapımına yıllar önce başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Keles'teki kız öğrenci yurdu, Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girmesiyle yeni eğitim dönemine yetiştirilecek.

30.07.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaatın büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, 110 öğrenci kapasiteli yurdu yeni eğitim dönemine yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğitim kurumlarına spor tesisleri yapılması, kent merkezindeki eski okul binalarının yıkılıp yeniden yapılması ve ihtiyaç duyulan bölgelere eğitim kurumları kazandırılması gibi çalışmalarla eğitimde kalite çıkasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmaları merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de hayata geçiriyor. Keles ilçesinde yapımına yıllar önce başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Kız Öğrenci Yurdu için bölgeden gelen talepler üzerine Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Toplam 110 öğrenci kapasiteli 5 katlı binanın yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma başlatılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Önemli bir ihtiyacı karşılayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelerde de eğitim konusunda hiçbir masraftan kaçınmadıklarının altını çizdi. Keles'te de tamamlanamayan yurt binasının bir an önce hizmete açılması için kendilerinden talepte bulunulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Okullar bölgesinde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan yurt binası ile ilgili çalışmalara hız verdik. Yurt binası bölgenin en önemli taleplerinden biriydi. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaat tamamlandı, ince işçilikler de devam ediyor. Burada yoğun bir faaliyet var. Güzel bir yurt olacak. İnşallah yeni eğitim dönemine yetiştireceğiz" dedi.

Yurt binasının da tamamlanmasıyla okullar bölgesinin tam bir eğitim kampüsü haline geleceğini hatırlatan Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon TL'lik yatırımı ile hayat bulan yurt binasının ilçede eğitim anlamında önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keles'te Eğitime Yurt Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement