Kelkit Çayı'nda Çocuklarını Arıyorlar - Son Dakika
Yerel

Kelkit Çayı'nda Çocuklarını Arıyorlar

EKBER TÜRKOĞLU / EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan Çördük ailesi, 22 gün önce Kelkit Çayı'nda kaybolduğu tahmin edilen 9 yaşındaki oğulları Ali Emre Çördük'ü bulabilmek umuduyla, ellerindeki sopalarla çaydaki arama çalışmalarına katılıyor.

07.06.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EKBER TÜRKOĞLU/ EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan Çördük ailesi, 22 gün önce Kelkit Çayı'nda kaybolduğu tahmin edilen 9 yaşındaki oğulları Ali Emre Çördük'ü bulabilmek umuduyla, ellerindeki sopalarla çaydaki arama çalışmalarına katılıyor.

Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bot ve su altı ekipleri, Kelkit Çayı'nda 16 Mayıs'ta kaybolan Ali Emre Çördük'ü (9) bulmaya çalışıyor. 22 gün önce kıyafeti çay kenarında bulunduğu için burada kaybolduğu düşünülen çocuğu arama çalışmalarına ilk günden itibaren aile bireyleri de iştirak ediyor.

Her gün sabah saatlerinde Kelkit Çayı'nın kenarına gelen Çördük ailesinin bireyleri, 22 gündür oğullarından haber alma umudunu taşıyor.

Baba Mehmet Çördük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 16 Mayıs'tan beri kayıp olduğunu belirtti. Oğlunun kaybolduğu ilk günden beri arama yapıldığını anlatan Çördük, "Oğlumu sağolsun devletimiz yaklaşık 15 kilometrelik Kelkit Çayı'nda arıyor ama bir sonuca ulaşamadık" dedi.

Kendilerinin de arama çalışmalarına katıldığını, destek vermeye çalıştıklarını kaydeden baba Çördük, "Hergün elimde sopayla Kelkit Çayı'nın kenarındayım. Bir neticeye varamadık, ne söylesem boş, yapacak bir şey yok. Allah'tan başka çaremiz yok" diye konuştu.

Eşi, çocukları ve akrabalarının da aramalara katıldığını dile getiren Çördük, çaresizliklerini anlatırken, "Biz genelde yüzeyden arıyoruz. Dalgıçlar bazı yerlere girdi. Karayaka Köprüsü'nden Kale Köprüsü'ne oradan baraja kadar geziyoruz her gün. Biz her gün böyleyiz. Allah kimsenin başına vermesin" ifadelerini kullandı.

"Ekiplerimiz çok detaylı arama yapıyor"

Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demirden, Ali Emre'ye ulaşabilmek için arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Çocuğun ailesiyle sürekli irtibat halinde olduğunu kaydeden Demirden, "Ali Emre bizim çocuğumuz. AFAD ekipleri sürekli arıyor. Sinop ve Samsun'dan dalgıç polislerimiz geldi. Onlar bir kaç gün belirli bölgelere dalış yaparak aradılar. İnsansız helikopterimizle Kelkit Çayı'nın fotoğraflarını çekiyoruz. Sonra fotoğraflara bakıyoruz. Ekiplerimiz çok detaylı arama yapıyor. İnşallah Rabbim de bize yardım eder, buluruz" diye konuştu.

Ali Emre Çördük'ün eve gelmemesi üzerine ailesi tarafından civarda yapılan aramada, Kelkit Çayı kenarında çocuğun kıyafet ve ayakkabıları bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kelkit Çayı'nda Çocuklarını Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement