Kelkitli Kadınlardan Sergi - Son Dakika
Yerel

Kelkitli Kadınlardan Sergi

Kelkitli Kadınlardan Sergi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı’nın SODES kapsamında yürüttüğü “Kadın Emeği Ekmeğe Dönüşüyor” projesinde eğitim alan kadınların yaptığı eserlerden oluşan sergi açıldı.

28.03.2014 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı'nın SODES kapsamında yürüttüğü "Kadın Emeği Ekmeğe Dönüşüyor" projesinde eğitim alan kadınların yaptığı eserlerden oluşan sergi açıldı.

Kelkit Belediyesi Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen sergide ahşap boyama ve yaş pasta eğitim kurslarına katılan kadınların eserleri sergilendi.

Sergiye İlçe Kaymakamı Ozan Gazel ve eşi, Belediye Başkanı Muammer Duran ve eşi, İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehrali Can, Belediye Meclis üyeleri, Milli Eğitim Şube müdürleri, kurs yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Burada konuşan Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, kursun en güzel yanının kursa katılan kadınların bir işten ziyade bir aile ortamında çalışıyor olmaları olduğunu belirterek, bu tip projelere Kaymakamlık olarak destek vereceklerini söyledi.

İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşçı da yaptığı konuşmada Belediyelerle işbirliği içerisinde çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, Sosyal Destek Projelerinde yaş sınırı olmadığını, her yaştan vatandaşa kurs verebildiklerini belirterek, kursun ardından katılımcı kadınlara birde girişimcilik kursu düzenleyerek kursiyerlere destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muammer Duran ise 30 kursiyerin katıldığı kursu kadınların ev bütçelerine ekonomik katkı sağlamaları için bilgi ve beceri kazandıran bir fırsat görmek gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, ahşap boyama kursiyerleri yaptıkları ürünlerden davetlilere çeşitli hediyeler verirken, İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, görev süresi 30 Mart'ta dolacak olan Belediye Başkanı Muammer Duran'a sosyal projeler ve kültürel faaliyetler ile ilçende görev yaptığı 10 yıllık zaman dilimindeki çalışmalarından ötürü Zilli Kilim dokumalı Türk Bayrağı hediye etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kelkitli Kadınlardan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement