Kemah Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kemah Şenlikleri Başladı

Kemah Şenlikleri Başladı

Bu yıl 18’ncisi düzenlenen Geleneksel Kemah Sultan Melik, Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri başladı.

13.06.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 18'ncisi düzenlenen Geleneksel Kemah Sultan Melik, Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri başladı. Vali Abdurrahman Akdemir festival alanında kurulan ve çeşitli yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

18'ncisi düzenlenen Geleneksel Kemah Sultan Melik, Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı. İlçe merkezi girişindeki Sultan Melik Şah Türbesi önünde dualar edilmesi ile başlayan törene Vali Abdurrahman Akdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türbesindeki incelemelerinin ardından ilçe meydanına kurulan tören alanına giden Vali Akdemir, burada yaptığı konuşmada festival ya da turnuvaların önemli olmadığını, asıl önemli olanın bu tür etkinliklerin gurbet ile sılayı bir araya getirmesi ve kaynaşmaya vesile olması olduğunu dile getirdi.

Kemah'ın tarihi dokusu ve kültürü ile dikkat çeken bir ilçe olduğunu dile getiren Vali Akdemir, Kemah'ın bu yönünün turizme kazandırılması gerektiğini ve bu noktada çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek, Kemah ilçesine gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama sorununun çözümü için Erzincan İl Özel İdaresi'nin arsasının tahsis edildiğini ve konaklama yerinin yapımı içinde ayrıca ödenek gönderileceği müjdesini verdi. Kemah'ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve turizme kazandırılması amacıyla düzenlenen turlarda Kemah'ın kesişim noktası olarak düzenlendiğini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir, " Kemaliye, Divriği ve Kemah ile Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Kemah'ı kapsamak üzere iki önemli tur çalışmamız var. biz bu tur çalışmalarında Kemah'ı kesişim noktası olarak aldık. Kemah bölgede en çok dikkat çeken ilçelerden birisi olacaktır. 2010 yılında Kemah kalesinde restorasyon çalışmalarına başlandı, önümüzdeki yılda bu restorasyon çalışmaları devam edecek. Ayrıca Sultanmelik Türbesi'nde de çalışmalar yapılacak, orayı yeniden ele alacağız. Herkesin soluklandığı nefes aldığı bir yerin, Kemah'a yaraşır şekilde yeniden düzenlenecek" dedi.

ERZİNCAN TARİHİNDE İLK DEFA GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMİŞTİR

Vali Akdemir konuşmasında; "En büyük sorunlarımızdan biriside nüfus sorunu. İlçelerimizin adı büyük ancak nüfusu az. Nüfusu artırabilmek için kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza geçim kaynağı sunmamız gerekiyor. Kentte olan imkanları da oralara da taşımamız ve göçü engellememiz lazım. Bu konuda daha önce çalışmalar yaptık ve tarihte ilk defa Erzincan dışarıya göç vermeyen ve dışarıdan göç alan bir şehir haline geldi. İlçelerde de aynı şekilde olması gerekiyor İl. Özel İdaresi olarak köylerin birçok eksiği tamamlandı. En kısa sürede köylerin altyapı ve diğer sorunlarını çözeceğiz."

2014 YILINI "ASFALT YILI" İLAN ETTİK

"İl Özel İdaresi olarak Türkiye'de ki en iyi Özel İdarelerden birisiyiz. Erzincan genelindeki 528 köyün %92'sinde içme suyu, %94 oranında ise asfalt sorunu çözüldü. 2014 yılını asfalt yılı ilan ettik. Şu an yapa çalışmaları yapılıyor ve ikinci kat asfaltı yapacağız."

HİÇ BİR KÖYÜN SULAMA KANALI İHTİYACI KALMAYACAK

"Hiçbir ilin yapmadığı, sulama kanalı kampanyası başlattık. 80 km sulama kanalını yıl sonuna kadar İl Özel İdaresinin katkılarıyla tamamlayacağız. Birçok sulama ihtiyacı olan ilçe ve köylerimizde sulama kanalları yapıyoruz. Önümüzdeki sene sulama kanalı ihtiyacı olan hiçbir köy kalmayacak" diye konuştu.

Vali Akdemir, konuşmasının ardından şenlik alanında açılan köy stantlarını gezerek sergilenen yöresel ürünler hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçe esnafını ziyaret eden Akdemir, esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti, istek ve sorunlarını dinledi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemah Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement