Tahliye Edilen Kemal Alemdaroğlu Cezaevinden Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

Tahliye Edilen Kemal Alemdaroğlu Cezaevinden Ayrıldı

Tahliye Edilen Kemal Alemdaroğlu Cezaevinden Ayrıldı

Ergenekon davasından tutuklu bulunan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi'nden çıktı.

11.03.2014 22:20  Güncelleme: 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası'nda 15 yıl 8 ay hapis cezası alan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, tahliye kararının ardından akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden çıktı. Alemdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk olarak, bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi. Yargılandığı Ergenekon Davası'na değinen Alemdaroğlu, "Ergenekon rezaleti, bir ne idüğü belirsiz Tuncay Güney'in ortaya çıkarttığı, okyanus ötesinden birtakım insanların direktifleriyle tezgahlanan, kurgulanan, 2008 yılı başlarında 35 tane CIA yetkilisinin Ankara'da görevlendirilerek birlikte kurgulanan bir olaydı. Suçsuz 268 kişi yıllarca, yani 12 Haziran 2007'den bugüne kadar hapis yattı. Yurtdışı toplantılarda Türkiye'yi temsil etmem gereken ben, toplantılara katılamadım. Bunun cezasını bizler çektik ama, halen bize bu suçları yüklemeye çalışan, bize bu cezayı çektiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti halen iş başında. Arkadaşlarımızın tutuklanması ne kadar geç olursa, zevk almaktalar. Çünkü kendileri Anayasa Mahkemesi'nin çıkarttığı kanuna karşı gelmekte. Bir anlamda isyan etmekte. Ama hiçbir şekilde onlar için iktidar yetkililerinden hain, darbe teşebbüsü gibi şeyler duymuyoruz" diye konuştu.

"BOYNUMUZU BÜKMEDİK"

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İnanın ki biz hiçbir şekilde boynumuzu bükmedik, bükmeyeceğiz. Dik duruyoruz. Atatürk'ün Hitabesi'ndeki son sözlerinde, asil kanı taşıyan gençler olduğu sürece, Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs, 29 Ekim hareketleriyle ve Gezi olaylarıyla ortaya çıkan gençlik hareketi, gerçekten ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere bu ülkeyi emanet etmekte ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Ergenekon'un bu noktaya gelmesinde, gençlerin, İşçi Partisi ve bir kısım CHP milletvekilinin çok büyük etkisi olmuştur."

Kemal Kılıçdaroğlu, Türk ulusunun özverili şekilde kendilerinin arkasında durduğunu belirterek, "Türklüğünü kabul eden 76 milyonun Türklük dışında bir sıfatının olamayacağını, asla hiçbir gücün ülkemizi bölemeyeceğini, bölünmeyi ABD, AB ne kadar isterse, bizler yaşadığımız sürece umarım böylesi kazalar bir daha yaşamayız. Aydınlık Kemal Atatürk'ün ülkesinde, Atatürk ilke ve devrimlerini sonuna kadar yaşayan bir ulus olarak sonsuza dek yaşarız" şeklinde konuştu.

DÖNMEZ DE ÇIKTI

Alemdaroğlu ile birlikte, davada 49 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Eski Yarbay Mustafa Dönmez de tahliye edildi. Dönmez çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, çıktıklarına sevinemediklerini, Berkin Elvan'ın ölümüne çok üzüldüğünü belirtti. Dönmez, "Bize kumpas kuranlar, o gaz mühimmatıyla, boşunu bize koyanlar dolusuyla bugün kardeşimize kıydılar" dedi.

(GK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliye Edilen Kemal Alemdaroğlu Cezaevinden Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement