Vezneciler Şehitleri Dualar ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Vezneciler Şehitleri Dualar ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü son yolculuklarına uğurlandı. Aileleri Binali Yıldırım teselli etti.

08.06.2016 13:33  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

ŞEHİTLER FATİH CAMİİ'NDEN UĞURLANDI

Vezneciler'de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında 6 polis şehit düşmüş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştı. Şehit olan polis memurlarından 9 aylık evli Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDEYDİ

Şehitlerin yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Şehit polis memurlarının cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Gürsel Tekin, şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün babası Zeki Karagözlü, ağabeyi Yasin Karagözlü, Gökhan Topçu'nun anne babası ve yakınları katıldı.


BİNALİ YILDIRIM'DAN TAZİYE

Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler saldırısında şehit olan polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze törenlerinin yapılacağı Fatih Camisi'ne gelerek şehit yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehidin babası Adnan Topçu, annesi Fadime Topçu ve kardeşi Gökhay Topçu'nun feryatları yürekleri dağladı. Anne Topçu, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze töreni için Fatih Camii'ne götürüldü.

EŞİ FENALAŞTI

Şehitlerden 2 yıllık polis memuru Kadir Cihan Karagözlü için Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan evinin önünde helallik alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracıyla saat 11.00 sıralarında eve getirilen şehidin cenazesi, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Cenazenin gelişi sırasında 6 aylık evli şehit polisin eşi Gülçin Karagözlü gözyaşlarına boğuldu. Üzerine eşinin çevik kuvvet kıyafetini giyen Gülçin Karagözlü, cenaze aracında bulunan eşinin Türk bayrağına sarılı naaşını görmesinin ardından fenalaştı. Acılı eş yakınları tarafından ambulansa taşındı. Daha sonra başta babası Zeki Karagözlü olmak üzere diğer aile bireyleri cenaze aracının içine girerek tabuta sarıldı.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracı öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni için Fatih Camii'ne hareket etti.

CENAZELERİ OLAY YERİNDEN GEÇİRİLDİ

Beyazıt Vezneciler'de dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi çalışanı Esra Tekin ve iş adamı eşi Hakan Tekin'in cenazeleri üniversiteye götürüldü.

Üniversitede düzenlenecek tören öncesinde patlamanın yaşandığı Şehzadebaşı Caddesi'ne polis eskortluğu eşliğinde gelen cenazeler, patlamanın yaşandığı noktada basın mensuplarının oluşturduğu şeridi geçmek için bir süre bekledi. Kameraların görüntü almasının ardından yolu açması üzerine cenazeler üniversiteye gitti.

YARALI POLİSLER CENAZEYE KATILMAK İÇİN HASTANEDEN ÇIKTI

Vezneciler'deki terör saldırısında yaralanan polislerden 4'ü tedavilerinin devam ettiği Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıkarak şehit olan meslektaşlarının cenazelerine katılmak için Fatih Camii'ne gitti. Bir minibüsle cenazeye giden polislerin tedavileri için daha sonra hastaneye döneceği öğrenildi

KILIÇDAROĞLU PROTESTO EDİLDİ

Cenazede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki gösteren bir grup çelenk üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. Bu sırada İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, eline mikrofonu alarak kızgın gurubu yatıştırmaya çalıştı.

"Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NE DEFNEDİLDİLER

Şehit polis memurlarının cenaze namazını ise İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Rahmi Yaran, iki şehit için ayrı ayrı helallik istedi. Cemaat ise hep bir ağızdan şehit polis memurları için halellik verdi. Alınan helalliklerin ardından şehit polisler için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından yapılan dualardan sonra şehit polislerin cenazesi meslektaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehit Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu'nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Vezneciler Şehitleri Dualar ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Son Dakika Güncel Vezneciler Şehitleri Dualar ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement