Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün CHP'nin Genel Başkanını Hakim Tayin Ediyor. Güvenir Mi?" - Son Dakika
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün CHP'nin Genel Başkanını Hakim Tayin Ediyor. Güvenir Mi?"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün CHP'nin genel başkanını hakim tayin ediyor.

12.03.2017 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün CHP'nin genel başkanını hakim tayin ediyor. Güvenir mi?"

ADANA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda açıklamada bulundu.

CHP'li tüm belediyelerde asgari ücretin net bin 500 lira olduğunu, Ankara'da aile sigortasının başladığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Söz verip sözünün arksında durmayan siyasetçiyi siyaset sahnesinden çıkarmamız lazım. Türkiye'nin bu olgunluğu yakalaması lazım. Siyaset verilen sözü tutma sanatıdır aynı zamanda. Her seçimde söz verip seçimden sonra verdiği sözleri unutan bir siyaset anlayışının tarihe gömülmesi lazım. Bu olgunluğu Türkiye'nin yakalaması lazım. Sorunların tamamı çözülebilir. Bağ-Kur primleri çok fazla, muhtarlar icralık diyorlar. Ben de biliyorum. Belediye başkanı seçimle gelir, sosyal güvenlik primlerinin bir kısmını devlet öder. Muhtar da seçimle geliyor. Daha temiz bir seçimle geliyor. Niye ödenmez? Bu soruyu bana soruyorsunuz. Sorunun muhatabı iktidarda olanlar. Biz kesinlikle milletvekilleri, belediye başkanları için hangi kuralar geçerliyse aynısının muhtarlar için geçerli olmasını savunuyoruz." dedi.

Devlete 27 yılını verdiğini ve bu süreçte pek çok tecrübe kazandığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer vatandaşın cebini düşünürseniz sorunların hepsi çözülür ama seçildikten sonra 'şu malı götürelim' derseniz vatandaşın değil kendi sorununuzu çözersiniz" ifadelerini kullandı.

Muhtarlara vatandaş olarak seslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "A, B, C partilerini kenara bırakıyoruz. Hangi partiden olursak bu memlekette huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Anayasa bizim temel haklarımızı korumalı. Eşit yurttaş olarak birbirimize selam vermeliyiz. Farklı görüşlerimiz, kimliklerimiz, coğrafyalarımız olabilir. Farklı hayat tarzlarımız da olabilir ama sonuçta 80 milyon bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bize bunu sağlayacak olan ana tema nedir? Ana güvence nedir? Anayasa. Benim haklarımı güvence altına almalı, sizin de almalı. A partisine mensup olanları güvence altına alalım, B'yi dışlayalım; o, toplumu ayrıştırır ve böler. O nedenle anayasalar birer toplumsal uzlaşma belgeleridir. 80 milyonun anayasası, ana kanunudur" diye konuştu.

Anayasa değişikliklerinin neleri öngördüğünü anlatan Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğinden sonra vatandaşların milletvekilleri yoluyla sorunlarını çözemeyeceğini savunarak, "Çünkü o milletvekili bakanı arayacak. Yeni modelde bakanların hiçbiri milletvekili değil. Milletvekili telefon açacak, bakan diyecek ki 'Ben seçimle gelmedim. Beni seçen bir kişi. Bana niye telefon ediyorsun?' Hiçbir bürokrat sizin ve milletvekillerin telefonlarına çıkmayacak" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni anayasanın referandumdan geçmesi halinde hükümetin güven oyunun ve gensoru önergelerinin kaldırılacağını öne sürerek "Bu doğru mudur?" diye sordu.

Devlet ve siyasetin ayrı tutulması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bundan sonrası tam bir parti devleti olacaktır. Nisan ayında sandığa gidip kararınızı vereceksiniz" dedi.

Başkan seçilen parti genel başkanlarının hakim tayin etme yetkisine de tepki gösteren referandumda 'hayır oyu'nu savunarak Başkan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Düşünün CHP'nin genel başkanı hakim tayin ediyor. Düşünün başka bir partiliyi, güvenir mi? Her şey bir kişi oluyor. Yargı bağımsızlığı, yasama yürütme tamamen 1 kişinin kontrolünde oluyor...

Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün CHP\'nin Genel Başkanını Hakim Tayin Ediyor. Güvenir Mi?"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kemal Kılıçdaroğlu, 'Düşünün CHP'nin Genel Başkanını Hakim Tayin Ediyor. Güvenir Mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement