Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'de Coşkulu Karşılama (2) - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'de Coşkulu Karşılama (2)

Kemal Kılıçdaroğlu\'na, İzmir\'de Coşkulu Karşılama (2)

Örgüte 'SEVGİLİ AİLEM' DEDİ Seçim bölgesi İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Gölet'teki amfi tiyatroda parti örgütüne seslendi.

05.05.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Örgüte 'SEVGİLİ AİLEM' DEDİ

Seçim bölgesi İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Gölet'teki amfi tiyatroda parti örgütüne seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sevgili ailem" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi çıkarı için değil ülke çıkarı için çaba harcayan aile. Geçmişte çok önemli devrimlere imza atmış bir aile. Geleceğe umut yaratmak isteyen bir aile. CHP'li olmak kolay bir şey değil. CHP'li olmak için özveride bulunmak halkı düşünmek uygar olmak, Türkiye'yi ve dünyayı iyi okumak, her ailenin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye için mücadele etmek gerekiyor."

'GÜN, PROJELERİMİZİ HALKA ANLATMA GÜNÜDÜR'

Örgütten çok çalışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Süreç bizi iktidara taşıyacak bir süreçtir. 13 yıllık kredinin sonuna geldik. Halkımız iktidara 13 yıl süre verdi. 6 milyon 200 bin işsizim var. 2 milyon Suriyeli var. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Sorunlar ağır ama sorunları çözecek bilgi birikim ve kapasitemiz var. Seçim bildirgemiz bunun en tipik örneğidir. Gün şunu bunu suçlamak, işini yapmadınız bunu yapamadınız deme günü değildir. Gün projelerimizi halka anlatma günüdür. Öyle bir noktaya geldik ki seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar bizim bildirgemizin yanlış olduğunu söylemiyor. Ne diyor? 'Kaynak bulamazsınız' diyor. Bu ülke yeri geldiği zaman onlar da söylüyor dünyanın en büyük 19. ekonomisi."

'ESKİDEN 'CHP HEP KAVGA EDER' DERLERDİ'

Kılıçdaroğlu, eski CHP ile yeni CHP'yi kıyaslayarak şöyle konuştu:

"Gün, bizim var olan sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi anlatmak günüdür. Nereye gidersek dikkatle izleniyoruz, dikkatle dinleniyoruz. Eskiden derlerdi 'bu CHP hep kendi içinde kavga eder'. Şimdi en huzurlu parti CHP. Eskiden derlerdi 'CHP hep eleştirir, sen sorunlarını nasıl çözeceksin onu söyle' derlerdi. Şimdi bizim seçim bildirgemizi örnek alıyorlar. Bu bizim için çok önemli bir aşamadır. Şimdi biz ülkenin sorunlarını çözecek kadrolara sahibiz. İyi anlatırsak iktidar olmamamız için bir nedenimiz yok. Biz sorun yaratan değil sorunları kararlılıkla çözen bir iktidar olmak istiyoruz."

'İMAM HATİP OKULLARINI KAPATMAYACAĞIZ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın propaganda yaparak, CHP'nin imam hatip okullarını kapatacağını iddia ettiğini hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Bize yönelik suçlamalar yapılıyor. Hemen propaganda yapıyorlar 'imam hatip okullarını kapatacaklar' diye. Gittiğiniz her köyde rahatlıkla söyleyin. Aydın din adamı yetiştiren o okulları açan parti biz değil miyiz? Her din adamının en az iki üç yabancı dil bilmesini felsefe okumasını sosyoloji okumasını sevgiyi, barışı kardeşliği anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak bir algı operasyonu yapmak istiyorlar. Kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayacağız. Kimsenin inancıyla uğraşmayacağız. Biz CHP olarak tüm inançların güvencesiyiz."

'ONLAR GİBİ AYRIM YAPMAYACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçilere diyorlar ki 'CHP iktidara gelirse sizi atacak yerine yenilerini alacak'. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Onlar gibi ayrım yapmayacağız. Toplumu bölmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız. Bu topraklara sevgiyi bereketi ekeceğiz. İzmir çalışılacak yer. Ben de İzmir'e hizmet edeceğim Türkiye'yi kucaklaşacağım. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Güzel bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarıyla ve parti örgütüyle alkışlayarak iki ayrı toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'de Coşkulu Karşılama (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement