Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hülya Avşar'a Sert Sözler - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hülya Avşar'a Sert Sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün başlatılan operasyonlara ilişkin “Operasyonlar bize öğretilen hukuk çerçevesinde yapılan operasyonlar değil. İntikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlar bunlar” dedi.

15.12.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Barosu’nu ziyaret etti. Hukukun herkes için eşit koşullarda uygulanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu,”Üstünlerin hukuku ayrı, vatandaşın hukuku ayrı olmamalı. Bunu en çok da barolar, hukukçular, avukatlar savunuyorlar ve doğruyu söylüyorlar. Eğer güçlü olacaksak adalete inandığımız için güçlü olmalıyız. Gücü baskıyla değil, gücü adaletle sağlamalıyız. Türkiye bunu yakalayabilirse Türkiye bu konuda önemli adımlar atabilirse dünyada saygınlığı artacaktır.

Saraylarla sarayların penceresinden Türkiye’ye bakarak, dünyaya bakarak kendinizi güçlü göremezsiniz. Güç farklı bir şeydir. Akılla elde edilir güç. Baskıyla, kaba kuvvetle, kol gücüyle elde edilmez güç. O nedenle hukukun üstünlüğü kavramına hepimizin çok daha fazla ihtiyacı var. Hukukçularla beraber aynı şeyleri düşünüyoruz. Hukukun üstünlüğünü savunuyoruz, insan haklarını savunuyoruz, eşitliği savunuyoruz ama Türkiye bugün bu koşulları yaşamıyor. Türkiye’de maalesef birilerinin hukuku var. Birileri üzerine yoğun baskılar yapılıyor. Parlamentoda bu süreç içinde gerekli özeni göstermiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İMAJINDA ÖTEDEN BERİ SÜREN SON 3-4 YILDIR DEVAM EDEN KAYIP VAR”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, dün başlatılan operasyonların yurt dışında tepkiyle karşılandığını hatırlatarak, Türkiye’nin imajı noktasında basına yapılan operasyonları nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye “Türkiye’nin imajında öteden beri süren son 3-4 yıldır devam eden kayıp var. Bunu görmemek mümkün değil. Avrupa Birliği'nin önemli kurumların Türkiye ile ilgili ciddi kaygıları var. Özellikle demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi kaygılar taşıyorlar. Basın üzerindeki baskılar demokrasiye yönelik müdahaleler pek çok çevreyi kaygılandırıyor" karşılığını verdi.

MHP'nin 17-25 Aralık operasyonları için yolsuzluk haftası ilan etme çalışmaları olduğu hatırlatılarak CHP'nin de böyle bir projesi olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Biz zaten açıklamıştık 17-25’in yolsuzluk haftası olması gerektiğini ısrarla dile getirmiştik. Bu konuda çabalarımız da var çalışmalarımız da var. Billboardları kiralamak istedik ama o konuda engeller çıkarıldı. Unutturulmak isteniyor 17-25 Aralık yolsuzlukları. Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız" yanıtını verdi.

“İNTİKAM ALMA GÜDÜSÜYLE YAPILAN OPERASYONLAR BUNLAR”

Dün gerçekleşen operasyonlarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Operasyonlar bize öğretilen hukuk çerçevesinde yapılan operasyonlar değil. İntikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlar bunlar. Devleti yönetenler devleti intikam güdüsüyle yönetemezler. Hınçla yönetemezler. Ben bir öncekinin rövanşını alacağım, anlayışıyla devleti yönetemezler” değerlendirmesinde bulundu.

"O İFADELER GERÇEKTEN SÖYLENMİŞ Mİ SÖYLENMEMİŞ Mİ BAKILACAK. ONA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK”

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in cemaat ile CHP'nin iş birliği yaptığına dair iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "O konuyu arkadaşlarım değerlendiriyor. Değerlendiriyoruz. Önce o ifadeler gerçekten söylenmiş mi söylenmemiş mi bakılacak. Ona göre değerlendirilecek" diye konuştu.

" BİZ CHP OLARAK SEÇİMLERE GİRECEĞİZ "

HDP tarafından ittifak çağrıları yapılmasına CHP'nin yanıtının ne olacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bizim hiç kimseyle ittifak yapmaya ihtiyacımız yok. Biz CHP olarak seçimlere gireceğiz. Bu özellikle AK Parti kanadının bilinçli olarak dillendirdiği bir söylem" dedi.

"YALAKADAN SANATÇI OLMAZ"

Hülya Avşar'ın kendisine yönelik açtığı tazminat davası sorulan Kılıçdaroğlu, "Hülya Avşar kim efendim? Sanatçı mı? Sanatçılığı tartışılır. Kimse kusura bakmasın. Yalakadan sanatçı olmaz. Herkes bunu böyle bilmek zorunda. Sanatçı dik durur. Sanatçı aykırı insandır. Gücün karşısında sanatçı eğilmez. Gücün karşısında eğilen kişiye de sanatçı denilmez. Sanatçı rüzgara karşı yürür" ifadelerini kullandı. 

PELİN ÜZEK

Kemal Kılıçdaroğlu\'ndan Hülya Avşar\'a Sert Sözler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hülya Avşar'a Sert Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement