Kemalpaşa'da Kurtuluş Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da Kurtuluş Çoşkusu

Kemalpaşa\'da Kurtuluş Çoşkusu

Kemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

09.09.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, vatan toprağı için canını veren şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyerek, Türkiye'nin günümüzde dünya ile rekabet edecek konumda olduğunu kaydetti.

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Son derece önemli bir günde vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, vatan toprağı için canını veren şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyerek, Türkiye'nin günümüzde dünya ile rekabet edecek konumda olduğunu söyledi

Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek ile birlikte çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu törenlerin ilk bölümünde vatandaşlara seslenen Başkan Uğurlu, "Bundan 92 yıl önce, var oluşla yok oluş arasındaki mesafede bize gerçek özgürlüğü gösteren ecdadımızı saygıyla anıyoruz. Bugün bağımsızlığı bizlere nakşedilen ve kutsal bir emanet olarak bizlere bırakılan bir gündür. Kurtuluş günün bayram olarak kutlamamızın en büyük nedenlerinden birisi de mücadeleyle kazanılan zaferdir" diye konuştu.

Konuşmasında İstiklal Marşı'ndan bir alıntı yapan Başkan Uğurlu, "Türkiye'nin şartların göz önüne aldığınız zaman o dönemin şartlarını vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda çok güzel ifade etmiş: 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Vatan toprağı, imkansızlıklar içinde mücadele eden kahramanlarla; düşman güçlerine karşı üstelik bütün teknolojik üstünlerine rağmen kazanılmıştır. Kahramanlarımız kendi göğüslerini siper etmiş; bayrağı, ezanı ve vatanı için seve seve ölüme koşmuşlardır. Bizler de mukaddes bir ecdadın çocuklarıyız" dedi.

DERS ÇIKARDIK

Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde oynanan oyunları izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kirli oyunlara pirim vermeyeceğiz. Geçmişini bilmeyen yarın emin adımlarla yürüyemez. Tarihin geçmiş sayfasında acı tablolardan ders çıkarmalıyız çünkü etrafımız ateşten bir çember. Bu yüzden ülke olarak her noktada dünya ile rekabet edecek; değişime ayak uyduracağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da Kurtuluş Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement