Kemençe Üstadına Fahri Doktora - Son Dakika
Yerel

Kemençe Üstadına Fahri Doktora

Kemençe Üstadına Fahri Doktora

Giresun Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında, Göreleli Kemençe Üstadı Katip Şadi’ye Fahri Doktora Ünvanı verildiGiresun Üniversitesi olarak ’Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor Projesi’ kapsamında, Görele tarzı kemençe icrası konusunda bir usta olan, eserleriyle Giresun’un gururu ve değeri haline gelen Katip Şadi, Giresun Üniversitesi Senatosu’nun oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Fahri Doktora Unvanı’na layık görüldü.

27.05.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında, Göreleli Kemençe Üstadı Katip Şadi'ye Fahri Doktora Ünvanı verildi

Giresun Üniversitesi olarak 'Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor Projesi' kapsamında, Görele tarzı kemençe icrası konusunda bir usta olan, eserleriyle Giresun'un gururu ve değeri haline gelen Katip Şadi, Giresun Üniversitesi Senatosu'nun oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Fahri Doktora Unvanı'na layık görüldü.

Giresun Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Senato kararında Görele tarzı kemençe icrası konusunda somut olmayan kültürel mirasın taşıyıcısı, icracısı ve öğreticisi; besteleri ile plakları, kasetleri, CD'leri, TRT arşivinde tescil edilmiş sanatçı olması, sanatı ile Giresun'da, Doğu Karadeniz Bölgesinde, İstanbul'da ve Türkiye dışında tanınmış olması nedenleriyle; Giresun Üniversitesi ödüllendirme ve ödül yönergesinin 5. maddesinin (a) fıkrasına göre Fahri Doktora Payesi verilmesi kabul edilmiştir. Sağlık sorunları nedeniyle bu zamana kadar ertelenen törenimizi bugün gerçekleştirdik. Kendisine, kültürümüze ve müziğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı bir hayat diliyorum" diye konuştu.

Fahri Doktora Ünvanı takdiminin ardından kısa kemençe resitali sunan Katip Şadi ise kendisini bu ödüle layık gördükleri için teşekkür etti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemençe Üstadına Fahri Doktora - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement