Kemer Alman Konsolos Vetter'den Ömürboyu Tatil Teşekkürü - Son Dakika
Güncel

Kemer Alman Konsolos Vetter'den Ömürboyu Tatil Teşekkürü

Kemer Alman Konsolos Vetter\'den Ömürboyu Tatil Teşekkürü

Alman Konsolos Vetter'den ömürboyu tatil teşekkürü İSTANBUL'daki bombalı saldırıda ölen 10 Alman'ın birinci derece yakınlarına ömürboyu tatil teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ü ziyaret eden Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, "Kimse böyle bir reaksiyon göstermenizi beklemiyordu.

30.01.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Konsolos Vetter'den ömürboyu tatil teşekkürü

İSTANBUL'daki bombalı saldırıda ölen 10 Alman'ın birinci derece yakınlarına ömürboyu tatil teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ü ziyaret eden Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, "Kimse böyle bir reaksiyon göstermenizi beklemiyordu. Herkesi heyecanlandırdınız. Teklifinizi siyasal yollardan ailelere ilettik bilginiz olsun. Ailelerin teşekkürünü size getirdik" dedi.

İstanbul'un tarihi mekanlarından Sultanahmet'te 12 Ocak'ta düzenlenen intihar saldırısında 10 Alman turist öldü, 15 kişi de yaralandı. Saldırının ardından Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ölen Alman turistlerin birinci derece yakınlarına ömürboyu tatil sözü verdi ve Almanya'nın Antalya Konsolosluğu ile iletişime geçti. Bu girişimin ardından Almanya Konsolosu Martin Vetter, Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret etti. Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül de ziyarette yer aldı.

'AİLELERİN TEŞEKKÜRÜNÜ SİZE GETİRDİK'

Alman Konsolos Martin Vetter, yapılan teklife teşekkür ederken, "Kimse böyle bir reaksiyon göstermenizi beklemiyordu. Herkesi heyecanlandırdınız. Teklifinizi siyasal yollardan ailelere ilettik bilginiz olsun. Ailelerin teşekkürünü size getirdik. Şu konuda da anlayışınıza sığınıyoruz, tatilden önce bu aileler için daha önemli, değerli konular da var. Bundan dolayı da anlayışınıza sığınıyoruz. Teklifinizi değerlendirmek istedikleri zaman mutlaka sizinle iletişime geçeceğiz ve kabul edeceğiz" dedi.

'DOSTLUK BAĞLARI DAHA DA GÜÇLENECEK'

KETOB Başkanı Tayyar Gül de ömürboyu tatil önerisine sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaştıklarını söyledi. Dünyada ciddi anlamda terör tedirginliği olduğunu vurgulayan Tayyar Gül, "Özellikle uluslararası düzeyde, ülkemizin olumlu ve pozitif algısına inancımız bulunmaktadır. Türkiye ve Almanya arasında süre gelen güçlü dostluk bağlarının bu adımla daha da güçleneceğine ve Türk misafirperverliğinin tekrar ön plana çıkacağına inancımız sonsuz. Hayatını kaybeden Alman vatandaşlarımızın birinci derecedeki yakınlarını Kemer'de ağırlama bizlere onur verecektir" diye konuştu.

'GÜVENLİKLE İLGİLİ BİR SORUN YAŞANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ'

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise Konsolos Vetter'in sorusu üzerine turizm ve Kemer'in güvenliği konusunda açıklama yaptı. Başkan Gül, şöyle dedi: "Almanya bizim için adeta yeni pazar gibi olacak. İlk başlarda bize gelen Almanlar daha sonra bölgede Rus ağırlığı olmaya başlayınca Side ve Alanya bölgelerini tercih etmeye başladı. Ama artık Kemer, Almanya'da bir atılım içerisinde ve yapılan çalışmalarla kampanyalarla birlikte bu yoğunluğu tekrar yakalayacağımızı düşünüyorum. Güvenlik olarak mükemmel bir çabamız var. Emniyet güçlerinin, hem de belediyemizin çalışmaları var. Şu anda tüm Kemer'de MOBESE'lerimiz çalışıyor ve altyapı yenilenmesi yapılıyor. Biz Kemer'de güvenlikle ilgili bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz."

'MUTLAKA BU SENE DE GELECEKLERDİR'

Alman Konsolos Martin Vetter de ilçede güvenlikle ilgili çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu anlatırken, "Türkiye'ye gelen turistler içerisinde Almanlar hala başı çekmektedir. Mutlaka bu sene de geleceklerdir. Temennim Kemer'e daha çok Alman vatandaşının gelmesidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer Alman Konsolos Vetter'den Ömürboyu Tatil Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement