Kemer Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Kemer Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kemer Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Yerel seçimlerin ardından Kemer Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

14.04.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni seçilen Kemer Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Mustafa Gül, belediyede düzenlenen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, herkesin seçim süresi içinde kendilerine göre bazı olumsuzluklar olsa da herkesin demokratik iradesin kullanarak, hem seçim çalışmasını hem de oy kullanma işlemini tamamladığın söyledi.

Seçimde halkın belediye meclisini belirlediğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız, 'Bizim haklarımızı savunsun ve bizim için çalışsın' diyerek, 16 meclis üyesini layık gördüler. İnşallah bizi seçenlere mahçup olmayız. Seçmeyenleri de biz mahcup ederiz. Burada tek bir hedefimiz var. Dünyanın göz bebeği Kemerimizi ileriye götürebilmek için sizlerle beraber mücadele içerisine gireceğiz. Kemer'e iyi şeyler yapmak için çalışacağız. Şimdiden 5 yıllık görevimiz hayırlı olsun."

Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde, meclis başkan vekilliğine Aslı Bayar Ulukapı, meclis katip üyeliklerine Ahmet Ali Güven ve Özcan Çeliktaş ve encümen üyeliklerine Ahmet Can ve Semih Top seçildi.

İhtisas Komisyonlarında ise Plan ve Bütçe Komisyonuna Özcan Çeliktaş, Cumali Afşin ve Halit Çilengir, İmar Komisyonuna Recep Yılmaz, Ahmet Can ve Halit Çilengir, Turizm Komisyonuna Aslı Bayar Ulukapı, Sedat Akan ve Bayram Karamanlar seçildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin Meclis Üyeliği'ne Semih Top ve Kemer Tüketici Sorunları Hakem Heyeti üyeliğine ise Recep Yılmaz seçildi.

Giyim pazarı kapanmayacak

Komisyonların belirlenmesinin ardından görüşülen salı günleri kurulan giyim pazarının kaldırılması maddesi, oy çokluğuyla reddedildi.

Ayrıca, Belediye tarafından yapılacak kiralama işlemlerinde Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki devri talebi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü kuruldu

Büyükşehir Yasasıyla birlikte Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), Antalya Su ve Atık İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredilmesinin ardından, çöp toplama işlerinin Kemer Belediyesi'ne geçmesi nedeniyle,  belediye bünyesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü kurulmasına karar verildi.

Belediye Meclisine verilen önergeyle, yeni kurulan Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen İtfaiye Müdürlüğü ödeneğinin aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca Kemer Belediyesi'ne, tüzel kişiliği sona eren Çamyuva Belediyesi'nden 32, Göynük Belediyesi'nden 27, Tekirova Belediyesi'nden 19 ve GATAB'tan da 51 personelin geçtiği açıklandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kemer Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement