Kemer'de Enduro Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Enduro Heyecanı Başlıyor

Kemer\'de Enduro Heyecanı Başlıyor

Kemer'de enduro heyecanı başlıyor Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışı 2-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

29.09.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer'de enduro heyecanı başlıyor

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışı 2-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Denizden başlayıp ve gökyüzüne uzanan zorlu etaplarıyla enduro motosiklet kullanıcıları tarafından sabırsızlıkla beklenen ve bu yıl 2-4 Ekim'de 6'ncısı yapılacak olan Red Bull Sea to Sky, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesinde düzlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, organizasyon sorumlularından Martin Freidetez, Olympos Teleferik Müdürü Haydar Gümrükçü, geçen yılın şampiyonu Graham Jarvis, 2012 ve 2013 şampiyonu Jonny Walker ve Burak Özdemir katıldı.

Toplantında konuşan KEMK Başkanı Özdemir, şu ana kadar 33 ülkeden 370 sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi. Yarışlarda 110 Türk sporcunun mücadele edeceğini belirten Özdemir, "Her yıl daha çok katılım olması bizi mutlu ediyor. İlk yarış 2 Ekim cuma günü 2 kilometrelik plaj yarışı olacak. Daha sonra 3 Ekim'de 50 kilometrelik orman etabı ve 4 Ekim'de de 67 kilometrelik dağ etabı koşulacak. Etaplar bu sene daha da zorlaştırıldı. Sporcuları çok zorlayacağız. Bizim tahminimiz hava koşulları da elverişli olursa 30 sporcunun zirveye çıkabileceği yönünde" dedi.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken sporculara başarı diledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül ise 6'ncısı düzenlenecek yarışı heyecanla beklediklerini anlatırken, Kemer'in ve turizmin tanıtımı için otellerin bu işe biraz daha ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

Organizasyon sorumlularından Martin Freidetez ise herkesin heyecanla beklediği organizasyonun yurtdışında büyük ilgi çektiğini belirterek, görüntülerin 40 ülkede yayınlandığını ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden milyonlarca kişinin takip ettiğini kaydetti.

Toplantının ardından sporcular Tahtalı Dağı'nın zirvesinde gösteri amaçlı sürüş yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Enduro Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement