Kemerli Kadın Futbolcuların Hedefi Milli Forma - Son Dakika
Spor

Kemerli Kadın Futbolcuların Hedefi Milli Forma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kadın futbolculardan detay, Antrenmandan detay, Röportajlar Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Ligi 4. Grup'ta mücadele eden Yeni Kemer Belediyespor'un genç futbolcuları, milli takım forması giymeyi hedefliyor.

09.12.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kadın futbolculardan detay,

Antrenmandan detay,

Röportajlar Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Ligi 4. Grup'ta mücadele eden Yeni Kemer Belediyespor'un genç futbolcuları, milli takım forması giymeyi hedefliyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde şubat ayında kurulduktan sonra 13 takımın olduğu 4. grupta mücadele etmeye başlayan ve genelini liseli kız öğrencilerin oluşturduğu Yeni Kemer Belediyespor, oynadığı futbolla göz dolduruyor. Ligde çıktığı dört maçın ikisini kazanıp ikisini kaybeden takımın oyuncularının en büyük hedefi, milli takıma girebilmek.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle malzeme konusunda sıkıntı yaşayan takıma, Kemer Belediyesi de destek veriyor. Takım, haftada üç gün teknik direktör Fatma İrban gözetiminde antrenman yapıyor.

Teknik Direktör İrban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık olarak bir yıl önce kadın futbol takımı kurmaya karar verdiklerini, takımın genelinin lise öğrencilerinden oluştuğunu kaydetti. Takımda 15 lisanslı oyuncuları olduğunu belirten İrban, "2-3 tanesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na hazırlanıyor. Bir tane de ev hanımı var. İnşallah kadromuz artacak." diye konuştu.

Kadın futbolunun erkeklere göre bazı zorlukları olduğuna değinen İrban, şöyle devam etti:

"Erkek takımlarda oynayan oyuncular aynı yaşta oluyor. Ama kadın takımlarında 15 yaşında sporcu da var, 25 yaşında olan da var. Bu nedenle takımda fiziksel anlamda dengesizlikler oluşuyor. Skorların farklı olması da bundan kaynaklanıyor."

İrban, takımlarından en az 2-3 oyuncunun milli takıma davet edileceğini düşündüğünü dile getirdi.

İkiziyle oynarken futbolla tanıştı

Takımın kaptanı ve ev kadını 25 yaşındaki Canan Bacaksız, ikizi erkek kardeşi ile sık sık futbol oynadıklarını anlattı. Oynadıkça futbolu sevdiğini belirten Bacaksız, "Fatma hocayla tanıştım ve futbol oynamak istediğimi söyledim. Futbol takımı kurulunca kaptan oldum ve arkadaşlarıma destek olmaya başladım. Erkekler tarafından bazen hoş karşılanmıyor ve desteklemiyor. Ama biz daha fazla destek bekliyoruz." diye konuştu.

Takım kalecisi 17 yaşındaki Sedef Kıvrak, futbola ilkokulda okullar arası futbol maçı oynadıktan başladığını kaydetti. Daha önce okulda erkek arkadaşlarıyla da futbol oynadığını ifade eden Kıvrak, Fatma İrban'ın kendisini takıma davet etmesinden sonra bu oyunu daha çok sevmeye başladığını anlattı.

"Hedefim milli forma"

Takımın forvet oyuncusu Dilara Solak, futbola 10 yaşında başladığını ancak geleceği olmadığını düşünerek basketbol ve voleybola yöneldiğini söyledi. Futboldan aldığı zevki ve heyecanı diğer sporlardan alamadığını ve tekrar futbola döndüğünü dile getiren Solak, "Forvette oynadığım için iyi bir golcü olmak istiyorum. Milli takım formasını giyip ülkeme katkıda bulunmak istiyorum. Milli takıma girmek zor ama ben okul ve antrenmanlardan sonra evde kendim çalışmaya devam ediyorum." dedi.

Takımda ön libero mevkisinde oynayan Berfin İlknur Tetik de futbola arkadaşının tavsiyesi üzerine hobi olarak başladığını belirterek, oynadıkça sevmeye başladığını ve milli takıma girmeyi amaçladığını kaydetti.

Kemerli Kadın Futbolcuların Hedefi Milli Forma
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kemerli Kadın Futbolcuların Hedefi Milli Forma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement