Kemik İliği Nakli ile Yaşama Dönen Küçük Kemal'den Çağrı - Son Dakika
Yerel

Kemik İliği Nakli ile Yaşama Dönen Küçük Kemal'den Çağrı

Kemik İliği Nakli ile Yaşama Dönen Küçük Kemal\'den Çağrı

Yakalandığı lösemi (kan kanseri) nedeniyle önce tedavi gören, sonrasında da kemik iliği nakli olan, 10 yaşındaki Kemal Şahin, Kızılay Haftasında herkesi TÜRKÖK Projesi’ne katkıya çağırdı.

08.11.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakalandığı lösemi (kan kanseri) nedeniyle önce tedavi gören, sonrasında da kemik iliği nakli olan, 10 yaşındaki Kemal Şahin, Kızılay Haftasında herkesi TÜRKÖK Projesi'ne katkıya çağırdı.

3 yaşındayken bademcik enfeksiyonu tanısıyla yattığı hastanede lösemi hastası olduğunu öğrenilen Zehra ve Mürsel Şahin çiftinin oğulları Kemal Şahin için, 2013 yılında hastalığın tekrar nüksetmesiyle çare olarak kemik iliğine nakli için başvuruldu. Yaşaması için ilik nakli olması gereken lösemi hastası 10 yaşındaki Kemal Şahin'e babası Mürsel Şahin tarafından verilen kemik iliği ile nakil gerçekleştirildi. Hızla sağlığına kavuşan Kemal Şahin'i evinde ziyaret eden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Genel Hizmet Yöneticisi Gülderen Neşeliler, Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan ve öğretmeni Seda Kılar aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Saygılı Beşiktaş taraftarı küçük Kemal'e de isminin yazılı forma hediye etti. Kızılay haftasında herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Kemal Şahin, "Ben çok şanslıyım. Babamın iliği bana uydu ve babam hayatımı kurtardı. Ancak, hastanelerde lösemi hastalığıyla mücadele eden bir sürü çocuk var. Siz de öne çıkın, kök hücre bağışlayın ve hayat kurtarın" dedi.

Tedavi ve sağlık tedbirleri nedeniyle Kemal'in evinde eğitim almasına karar veren Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Müdürü Cemal Dağhan, "Kemal eğitimine bir süre evde devam edecek. Eğitimi ve sağlığı ile ilgili her konunun takibini yapıyoruz. Kemal'in ve ailesinin hayata karşı bu başarılı mücadelesini tebrik ediyorum, destekliyorum" sözleriyle annesi Zehra Şahin'e ve Kemal'e desteklerini ifade etti. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, vatandaşları Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı'nın birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesi'ne katkıya çağırdı.

Ülkemizde kök hücre bağışlarının alınmasına yönelik bu projede Türk Kızılayı'nın "Kök hücre bağışçısı kazanımı" görevini üstlendiğini belirten Saygılı, "Kök hücre bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay, tüm Türkiye'de bunun için çalışıyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemik İliği Nakli ile Yaşama Dönen Küçük Kemal'den Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement