Kemik Yaşına Göre Umut'un, Kayıp Rus Genci Olma İhtimali Zor - Son Dakika
Güncel

Kemik Yaşına Göre Umut'un, Kayıp Rus Genci Olma İhtimali Zor

Kemik Yaşına Göre Umut\'un, Kayıp Rus Genci Olma İhtimali Zor

Rusya'da yaşayan Tatyana Kuklin'in 2004'den beri kayıp oğlu Pavel Kuklin olabileceğini öne sürdüğü Antalya'daki felçli genç Umut'un, 4 yıl önce yapılan kemik yaşı testinin 17 çıktığına dikkati çeken uzmanlar, kayıp Rus gencinin ise kaza tarihinde...

31.01.2013 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da yaşayan Tatyana Kuklin'in 2004'den beri kayıp oğlu Pavel Kuklin olabileceğini öne sürdüğü Antalya'daki felçli genç Umut'un, 4 yıl önce yapılan kemik yaşı testinin 17 çıktığına dikkati çeken uzmanlar, kayıp Rus gencinin ise kaza tarihinde 23 yaşında olduğunu, aynı kişi olma ihtimalinin zor olduğunu söylediler.

Antalya'da 30 Ağustos 2008 günü geçirdiği trafik kazası sonrasında felç geçiren ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sürece hiçbir yakını bulunamayan 'Umut' adı verilen gencin Rusya'da 2004'den beri kayıp olan Pavel Kuklin olabileceği yönündeki haberler Antalya'da heyecan yarattı.

Umut'a 4 yıldır gönülle annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın Rusya'da katıldığı devlet televizyonu Birinci Kanal'ın 'Pust Govoryat' (Bırak Konuşsunlar) adlı program sonrasında Tatyana Kuklin adlı kadın, Antalya'daki gencin 2004'ten beri kayıp olan oğlu Pavel olabileceğini iddia etmişti.

KEMİK YAŞI 17 ÇIKMIŞTI

Ancak Umut'un 2008'deki kazanın ardından yoğun bakım tedavileri tamamlandıktan sonra Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan testte kemik yaşı 17 olarak belirlenmişti. Devlet tarafından 'Mustafa Öz' isimli bir kimlik çıkartılan Umut'un doğum günü 01.01.1992 olarak yazılmıştı.

Rusya'da Umut olduğu öne sürülen Pavel Kuklin'in yaşının 27 olması, Umut'un bugünkü yaşının kemik testine göre 21 olması, "Acaba kemik testinde bu kadar yaş aralığı farkı olabilir mi?" sorusunu akıllara getirdi. Antalya'daki Özel Olimpos Hastanesi'nden Opr. Dr. Mustafa Kemal Altunlu, Pavel Kuklin'in 4 yıl önce 23 yaşında olduğunu, o tarihte Umut'un kemik yaşının 17 olarak belirlendiğine dikkati çekti. Opr. Dr. Altunlu, bu yaş grubunda 6 yıl civarında bir karışıklığın çok zor bir ihtimal olduğunu söyledi.

ÇOK ZAYIF BİR İHTİMAL

17 yaşındaki biriyle 23- 24 yaşlarındaki birinin kemik yaşının ayırt edilebileceğini dile getiren Opr.Dr. Altunlu, "Tabi ki her zaman yüzde 100 diye bir şey yok. Yanılma payı her zaman var ama yanılma payı 2- 3 yıl olabilir. 6-7 yıl ciddi bir rakamdır. Biraz zor. Dolayısıyla Umut'un Pavel olma ihtimali çok zayıf" dedi.

Kemik yaşı ölçümünün büyüme plağının gelişimine göre yapıldığını anlatan Opr. Dr. Altunlu, erkeklerde büyüme plağı gelişiminin 20-21 yaşlarında sonlandığını ve sonraki yaşlarda tespitin de zorlaştığını kaydetti. Opr. Dr. Altunlu, bu yaşlara kadar yapılan ölçümlerde hata riskinin çok az olduğunu söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemik Yaşına Göre Umut'un, Kayıp Rus Genci Olma İhtimali Zor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement