Kenan Paşa'nın "Perihan Ablası" 5. Kez Aday - Son Dakika
Yerel

Kenan Paşa'nın "Perihan Ablası" 5. Kez Aday

Kenan Paşa\'nın "Perihan Ablası" 5. Kez Aday

Marmaris'in Armutalan beldesinde, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de uzun yıllar yaşadığı mahallenin muhtarlığını yapan Perihan Şensezer, yeniden göreve talip oldu 1980'li yıllarda yayınlanan "Perihan Abla" dizisinden esinlenen mahalle sakinlerinin "Perihan abla" diye hitap ettikleri Şensezer, muhtarlığın sadece mühür basma işi olmadığını ispatlamakla övünüyor 20 yıl önce girdiği ilk seçimi 1 oyla kazanan Marmaris'in ilk kadın muhtarı "Perihan abla", 5. kez seçilerek bölgede en uzun süre görev yapan kadın muhtar olmak istiyor Şensezer: "İlk kadın muhtar olduğum için önceleri bazı erkekler bana sıcak bakmadı.

05.03.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LEVENT KİŞİ - 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de uzun süre yaşadığı mahallenin muhtarlığını yapan ve Marmaris'in ilk kadın muhtarı olan Perihan Şensezer, 5. kez aday oldu.

Armutalan beldesi Merkez Mahallesi muhtarlığını 3 dönemdir sürdüren ve 1980'li yıllarda TRT'de yayınlanan "Perihan Abla" dizisinden esinlenen mahalle sakinlerinin "Perihan abla" diye hitap ettiği Şensezer, bir kez daha seçilerek bölgenin en uzun süre görev yapan kadın muhtarı olmak istiyor.

Büyükşehir Yasası nedeniyle seçimden sonra mahalle olacak Armutalan'dan adaylığını koyan Şensezer, seçilmesi durumunda birçok ilçeden daha kalabalık olan 14 bin nüfusa sahip mahallenin "Perihan ablası" olacak.

AA muhabirine 20 yıllık muhtarlık serüvenini anlatan Şensezer, aslen İzmirli olduklarını, 1994 seçimlerde ilk kez memleketinde muhtar seçildiğini söyledi. Şensezer, " Bornova'da yeni kurulan bir mahalle vardı. Arkadaşlarım 'Sen çok sevecensin, özverilisin, aday ol destekleyelim' dedi. Ben de ısrarlara dayanamadım ve aday oldum. Seçimi 1 oy farkla kazandım. Muhtarlığa bu şekilde başladım" dedi.

İzmir'de bir dönem görev yaptıktan sonra eşinin işleri gereği Marmaris'e yerleştiklerini bildiren Şensezer, 1999'da Armutalan Merkez Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu ve kazandığını kaydetti. Marmaris'in ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçtiğine dikkati çeken Şensezer, şöyle konuştu:

"Daha sonra girdiğim 2 seçimi daha farklı şekilde kazandım. Aynı zamanda ilk kez bilgisayarlı sisteme geçen muhtarım. Diğer muhtar arkadaşları da teşvik ederek onların da bilgisayar sistemine geçmelerini önayak oldum. Diğer kadınların da önünü açtım. Şimdi Marmaris'te benden başka 4 kadın muhtar daha var. Kadın muhtarlar revaçta. Muhtarlık kadınlar için çok güzel ve uygun bir meslek. Annelik içgüdüsüyle kadınlar daha yardımsever ve girişken oluyor. Bir bayan muhtar her kapıyı rahatlıkla çalabiliyor."

Bütün kadın muhtar adaylarına başarı dileyen Şensezer, seçimde yarışacağı 5 adaydan birisinin de kadın olduğunu vurguladı. Mahalle olacak Armutalan'a bir dönem daha hizmet etmek istediğini dile getiren Şensezer, halkın desteğini istedi.

"Kadından muhtar olmaz" dediler

Muhtarlığın sadece müdür basma işi olmadığını, hoşgörü, şefkat ve yardımlaşma anlamına geldiğine işaret eden Şensezer, bunu kendisinin başardığına inandığını anlattı. Görev sürecince aktif şekilde çalıştığını belirten Şensezer, mütevelli heyetinde 4 yıl görev yaptığını, Kent Konseyi'nin kuruluşunda bulunduğunu, toplu sünnetler düzenlediklerini ve halkın her zaman iyi ve zor günlerinde yanında olmaya çalıştığını ifade etti.

Zorlandığı zamanlar da olduğunu vurgulayan Şensezer, "İlk kadın muhtar olduğum için önceleri bazı erkekler bana sıcak bakmadı. Hatta, 'Kadından muhtar olmaz' diyenler oldu ancak beni tanıdıkça sevdiler ve kadınların da başarılı bir şekilde muhtarlık yapabileceğini gördüler" ifadesini kullandı.

Evren'e duygusal veda

Merkez Mahallesi sınırları içindeki "Beyaz ev" isimli konutunda uzun süre yaşayan Kenan Evren ile tanışma fırsatı bulduğunu dile getiren Şensezer, Evren'i zaman zaman ziyaret ettiğini söyledi. Şensezer, Evren ile vedalaşmalarını şöyle aktardı:

"Marmaris'ten ayrılırken, 'Paşam neden buradan gidiyorsun' diye sordum. Dedi ki, 'Buralar artık beni istemiyor. Burada yapamıyorum artık, sıkıldım. Evimin her tarafı inşaatlarla doldu'. Biraz kafasını dinlemek istedi herhalde. Bizi terk etti gitti." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kenan Paşa'nın 'Perihan Ablası' 5. Kez Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement